Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Село на Одещині побоюється помсти ромів, приїхав "Азов"

  • 01.09.2016, 12:35
  • 10.8K

Жителі села Лощинівка спільно з активістами Цивільного корпусу "Азов" патрулюють територію.

31 серпня село покинули посилені патрулі поліції. Про це повідомив глава відомства Одеської області Георгій Лордкіпанідзе.

Селяни організували загони самооборони на випадок повернення ромів заради помсти за погроми їхніх будинків. За словами людей, вони отримали від ромів погрози щодо фізичної розправи. На допомогу людям прибули активісти "Азову".

"Місцеві правоохоронці відмовилися виконувати свої професійні зобов'язання, тому тепер виконувати їх функцію у селі будуть сили самооборони під керівництвом Цивільного корпусу "Азов", — йдеться у повідомленні прес-служби полку.

Очільник ЦК "Азов" в Одеській області Олександр Новосельський зазначив, що у Лощинівці перебуває 10 представників корпусу, пише Liga.

Хлопці організували з 80 жителів населеного пункту загони самооборони, а також планують поставили блокпост на в'їзд у село.

31 серпня до Лощинівки приїхали кілька сімей забрати свої речі. Відомо, що у селі дехто з ромів залишились жити.

Трагедія на Одещині: у селі попрощалися з убитою дівчинкою

У селі Лощинівка Ізмаїльського району відбулися похорони убитої ромом 8-річної Ангеліни.

Про це пише Сіті.

Серед тих, хто прийшов провести дівчинку в останню дорогу були односельці, мешканці сусідніх населених пунктів, а також представники влади, серед яких і губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі.

Похоронна процесія розпочалася у будинку, де дівчинка виросла, а звідти перемістилась до місцевого Будинку культури, де і попрощалися з дитиною.

Сім'я ромів покинула скандальне село на Одещині

За цим фактом слідчим відділом Ізмаїльського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 п.2, п.10 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Тіло дівчинки доправили на судово-медичну експертизу.

У мережі з'явились фото наслідків помсти за вбиту дитину на Одещині

В інтернеті з'явились світлини наслідків масових заворушень проти ромської громади в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області.

Підозрюваному сьогодні оберуть запобіжний захід

Суд сьогодні по обіді обере запобіжний захід підозрюваному у вбивстві 9-річної дівчинки у селі Лощинівка на Одещині.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив голова обласної поліції Гіоргі Лорткіпанідзе.

"Злочин розкритий. Підозрюваний затриманий. Сьогодні після 15 години буде суд", - сказав Лорткіпанідзе.

За його словами, нині в Лощинівці перебуває понад 60 представників поліції. Ситуація під контролем.

Саакашвілі заявив про наркопритон у селі, де вбили 9-річну дівчинку

У селі Лощинівка Ізмаїльського району на Одещині діє наркопритон.

Про це заявив голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, передає Еспресо.

"Там реально притон. Там є реально масова торгівля наркотиками, якими займаються ці асоціальні елементи, які там проживають. Нам потрібно було досі фундаментально зайнятися вирішенням цієї проблеми", - заявив Саакашвілі.

Він каже, що "зараз вже обов'язково (треба зайнятися вирішенням проблеми торгівлі наркотиками, - ред.), щоб ці наркоторговці, злочинці, які створюють живильне середовище для насилля, не почували себе вільно".

Ґвалтівник дитини був другом сім'ї

Затриманий за підозрою у вбивстві дівчинки в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області був другом сім'ї. Про це повідомляє "Траса Е-95".

Правоохоронці підтвердили факт зґвалтування. Мати дівчинки розповіла, що затриманий за підозрою у вбивстві дівчинки 21-річний ром був другом дитинства її співмешканця, передає Газета.ua.

"Він раніше приходив до нас, допомагав, була довіра до нього. Бувало навіть дітей залишали на нього, знали, що завжди допоможе, поприбирає, догляне. А це навіть не знаю, що на нього напало", - сказала вона.

У ніч, коли сталося вбивство, жінка була на роботі в барі. Злочинець безперешкодно зайшов до будинку і закрив у кімнаті п'ятирічного брата дівчинки. Жінка каже, що її дочка, ймовірно, намагалася втекти через вікно. Але чоловік наздогнав її, зґвалтував і вбив.

Сусіди бачили, як зловмисник заходив у дім, чули крики, але нічого не зробили.

О пів на третю ночі мати повернулася з роботи. Виявивши, що дочки немає в будинку, почала її пошуки. Незабаром знайшли тіло дитини.

Жінка вважає, що доказів провини затриманого достатньо. Правоохоронці знайшли його закривавлений одяг. Під нігтями хлопця була кров .

Коли поховають дитину, поки що невідомо. Проводять експертизи.

Роми погодилися залишити село на Одещині, де дівчинку вбили викруткою

Представники ромської громади погодилися залишити село Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де на них ополчилися інші жителі після вбивства 8-річної дівчинки, в якому підозрюється 20-річний циган.

Як повідомила в неділю агентству "Інтерфакс-Україна" глава Ізмаїльської райдержадміністрації Валентина Стойкова, незважаючи на те, що сільська рада прийняла рішення про виселення ромів з Лощинівки, в юридичному сенсі таке рішення не має сили, і немає механізму для його виконання.

Разом з тим, цигани розуміють, що в умовах, що склалися вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому було досягнуто компромісне рішення про їх переїзд до інших населених пунктів району.

За словами Стойкової, з 9.00 понеділка поліція забезпечить охорону циган, які проживали в Лощинівці, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі.

В даний час у райдержадміністрації не мають даних про те, яка кількість ромів залишить село. За даними Стойкової, в ньому проживало не менше 50 представників циган, в т.ч. сім'ї з дітьми. Але в деяких будинках ромів була прописана велика кількість людей, в одному з будинків - прописано 40 осіб.

Крім того, районна влада домовилася з представниками ромської громади Ізмаїльського району про визначення осіб, відповідальних за дотримання правопорядку в населених пунктах, де проживають цигани. А з поліцією - про посилення заходів з охорони громадського порядку в Лощинівці та інших населених пунктах району.

У той же час, в ефірі каналу "112 Україна" Стойкова розповіла про подробиці вбивства дівчинки.

За її словами, вбивство сталося, коли батько вийшов з дому, щоб допомогти дружині на роботі, залишивши самих двох дітей.

"За поясненням матері, яка працює в барі, батько ввечері пішов допомагати їй після закінчення зміни прибрати стільці. У цей час цей хлопець увірвався в будинок. У будинку перебувала в цей час ще одна маленька дитина, яку закрили в сусідній кімнаті. Була якась перепалка, дівчинка вискочила з дому через вікно. І її цей 20-річний хлопець наздогнав", - розповідає Стойкова.

Знаряддям вбивства послужила звичайна викрутка.

"А те, що відбулося далі, - це взагалі... Люди, які свідки того, в якому стані була дівчинка, без сліз розповідати не можуть. Дівчинку вбили звичайною викруткою", - говорить голова РДА.

Як повідомлялося, громада села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області під час сходу в зв'язку з вбивством 8-річної дівчинки, імовірно 20-річним ромом, в неділю вимагала виселити з населеного пункту всіх представників цієї національності.

На схід села зібралися кілька сотень його жителів. Вони вимагали від присутніх депутатів сільради провести екстрену сесію, яка б підтримала рішення сходу села. Відповідна сесія була проведена відразу ж, і депутати сільради підтримали рішення громади.

Прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області підтвердила, що у вбивстві дівчинки обґрунтовано підозрюється представник ромської національності. При цьому до Лощинівки прибули співробітники поліції з Головного управління Нацполіціі в Одеській області, щоб не допустити нових заворушень.

В даний час за фактом вбивства і за фактом заворушень проводяться слідчі дії.

За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, затриманому циганові пред'явлено підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За фактом безладів розпочато кримінальне провадження за ст.194 (знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Влада села вирішила виселити всіх ромів

Сільрада Лощинівки Ізмаїльського району Одеської області вирішилависелити представників ромської національності з населеного пункту.Про це повідомляє trassae95.com.

Таке рішення прийняли на позачерговій сесії сільради, проведеній у зв'язку з вбивством 9-річної дівчинки.

Вранці в Лощинівці відбулися збори жителів. Люди вимагали виселити всіх ромів з села. За їх словами, представники цієї національності постійно чинять беззаконня, торгують наркотиками, забирають мобільні телефони у дітей, шахраюють.

На вимогу мешканців Лощинівки депутати сільради провели екстрену сесію. Вони затвердили рішення громади про виселення циган з села. Як це відбуватиметься, поки що незрозуміло.

У Лощинівці проживають близько 10 сімей ромів. У двох з них власне житло, інші орендують. Орендарів примусять розірвати договори з ромами. Дві сім'ї, які володіють житлом, зобов'яжуть його продати і виїхати з населеного пункту.

Доки проходила сесія хтось повідомив, що роми, які напередодні виїхали з Лощинівки, повернулися. Розлючений натовп попрямував громити їхні будинки і чинити розправу. В село дійсно повернулися 3 жінки ромської національності. Побачивши натовп, який направляється до них, ромки побігли в поле. Люди почали їх наздоганяти. Від розправи жінок врятував спецназ, який оточив їх і вивіз на автомобілі.

Підозрюваний у вбивстві дівчинки не визнає своєї провини

Затриманий поліцейськими підозрюваний у вбивстві дівчинки в с. Лощинівка Одеської області Ізмаїльського району не визнає своєї провини. Про це повідомляє Depo.Одеса.

"Наразі провини своєї не визнає. Але є доказова база, яка підтверджує, що він причетний до цього правопорушення", - сказала заступник начальника відділу комунікацій Одеської Нацполіції Анастасія Якубенко.

"Сам підозрюваний поки ніяких свідчень не дає", - зазначила представник Нацполіції. Затриманий спочатку давав свідчення, потім відмовився від них.

За фактом події порушено кримінальне провадження за пп. 2 і 10 ч. 2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане зі зґвалтуванням та насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом).

Якубенко підтвердила, що тіло дівчинки знайшли зі слідами насильницької смерті.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка в ході первинних слідчих дій виявила, що на тілі померлої дитини є сліди насильницької смерті — проникаючі поранення в область грудей", - сказала Якубенко.

Підозрюваного було затримано по теплому сліду. Зараз вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вбивство дитини на Одещині спровокувало масові заворушення

Після вбивства восьмирічної дівчинки в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області спалахнули масові заворушення.

Про це з посиланням на джерело в ГУНП в Одеській області повідомляє УНІАН.

27 серпня мешканець села Лощинівка виявив в одному з покинутих будинків тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті.

"Правоохоронці нарахували на тілі вбитої численні проникаючі ножові поранення, а також численні синці", - сказав джерело. Він також уточнив, що дівчинка була з благополучної сім'ї.

Мати і вітчим виявили відсутність дитини вночі, коли повернулися додому.

В Ізмаїльському відділі поліції відкрили кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України.

У поліції повідомили, що в ході відпрацювання села правоохоронці та кінологи вийшли на слід ймовірного вбивці - раніше не судимого 20-річного жителя Лощинівки. Він затриманий і дає свідчення.

Як передає Думська, відразу після затримання підозрюваного в селі спалахнули масові заворушення.

Натовп з трьох сотень людей почав громити будинки громади ромів, в якій жив затриманий. Інші члени громади завчасно покинули Лощинівку. На неділю в селі заплановано народне віче, після якого можливі нові спалахи насильства.

Поліція: «На тілі вбитої на Одещині дитини є сліди зґвалтування»

Поліція повідомляє про затримання 21-річного чоловіка за підозрою у вбивстві 9-річної дівчинки у селі Лощинівка Ізмаїльського району Одещини.

«Під час первинних слідчих дій було встановлено, що на тілі померлої дитини є сліди зґвалтування. Смерть настала від проникаючого поранення гострим предметом грудної клітини, було пошкоджено серце і легені», — повідомили 28 серпня в Управлінні поліції Одещини, передає Радіо Свобода.

(Ім’я затриманого не називають).

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу «умисне вбивство», яка передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років чи довічне ув’язнення. Тіло загиблої направили на судово-медичну експертизу.

Схожі новини