Передплата 2024 ВЗ

Брат Балоги повернув собі мандат…

У мажоритарників від опозиції з цим проблеми.

Брат міністра з надзвичайних ситуацій — Павло Балога — таки відвоював свою перемогу в одномандатному окрузі № 71 (м. Хуст), яку у нього відібрали напередодні. Тож радість його головного конкурента — члена Партії регіонів Степана Деркача — якого виводило у лідери рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, була передчасною. Тепер половина нардепів від Закарпаття буде однією партійною родиною: брати Віктор та Павло Балоги і їхній двоюрідний брат Василь Петьовка (усі — члени «Єдиного Центру»).

У середу Львівський апеляційний адміністративний суд постановив скасувати результати голосування на трьох хустських дільницях, бо на них, мовляв, не допустили представників Деркача. Однак згодом відбулося засідання Закарпатського окружного адміністративного суду, який заборонив вносити зміни в уточнюючі протоколи щодо результатів виборів. Отож ОВК в/о № 71 не стала забирати голоси на кількох дільницях, тим самим визнавши переможцем Балогу-молодшого. Він випередив свого візаві на 217 голосів.

А от по деяких інших мажоритарних округах країни залишаються проблеми з оголошенням переможця. Зокрема, у № 11 (Вінниця), № 14 (Жмеринка), № 184 (Нова Каховка), № 194 (Черкаси). Зокрема в останньому кандидат від «Батьківщини» Микола Булатецький попросив ЦВК чесно встановити переможця. При цьому сказав: «Перевиборів не буде. Жодної юридичної підстави для цього немає. Це було би приниженням моїх виборців: вони проголосували, чесно відпрацювали, забезпечили процес, незважаючи на тиск, побиття, погрози, провокації з боку влади та правоохоронних органів, — а тут повторні вибори?! Я швидше здохну, ніж на них піду!».

Не згідні із запланованими перевиборами інші кандидати від опозиції (округи №№ 94 (Обухів), 132 (Первомайськ), 197 (Канів), 223 (Київ, Шевченківський район), в яких відбирають перемогу.

Схожі новини