Передплата 2024 ВЗ

«Я ж не мільйонер, щоб купувати взуття за 1000-2500»

Настав час біганини за недорогим, але якісним взуттям. Для студента такі, на перший погляд, несумісні умови купівлі взуття найважливіші. Бо ж потрібно зі стипендії чи з батьківської кишені викроїти собі на осінню пару чобітків чи черевиків.

Найбільший попит серед студентів (тих, що не розкошують) на товари Краківського ринку, магазинів «КУ» та «Єврошоп». Там ціни теж не вражають дешевизною, але інколи можна і дві пари купити за акційною ціною. Хороше взуття у магазинах «Савка» і «Чобіток», але сюди краще приходити у сезонний розпродаж. Нова колекція більшості студентів не по кишені.

«За 800 грн. придбала дві пари. Одні осінні на підборах, інші на зиму на танкетці, — розповідає студентка Львівської академії мистецтв, тримаючи у руках фірмові пакети магазину «КУ». — Вони не шкіряні, та якщо розлізуться, краще куплю нові. Минулого року подруга придбала одні за 850 грн. і цього сезону вже не носитиме, каже, що немодні, і шкіра облізла».

«Пригледіла осінні чобітки у магазині, та ще не придбала, — каже 19-річна Ліза. — Коштують близько 600 грн. А поки що бігаю у кедах, незважаючи на дощ за вікном. Можливо, пізніше будуть знижки».

У «Єврошопі», що на проспекті Чорновола, — людно. Тут і молодь, і дорослі шукають недорогу пару чобітків, хоча б за 400 грн. Але багато хто лише покрутить товар у руках і ставить на місце.

«Мені нічого не підходить, — розчаровано каже Олена. — Чула, що тут недорого. Але те, що тримала у руках, дешевизною і не пахне, і якість не відповідає ціні».

«Прийшов сюди за кросівками, — ділиться студент Ігор. — Ті, на які збирав гроші, вже продали, а ті, що залишилися, навіть зі знижкою не купив би. Бачу, що завезли багато осіннього та зимового. Але нове взуття на ринку кош-тує так само, як і тут».

На ринках Львова студенти на осінь найбільше купують кеди різних моделей та черевики на шнурівках, які можна вдягати і взимку. Вони зручні та утеплені. Такі продають по 200-350 грн.

Багато хто на осінь вишукує гумові черевички, щоб надійно захистити ноги від дощу. Популярні серед дівчат яскраві кольори: блакитні, рожеві, з абстракцією чи квітами. Найдешевші чоботи можна купити від тридцяти п’яти гривень, але вони будуть однотонні. А ось за модні з нової колекції доведеться викласти більш ніж 150 грн.

Чоботи, черевики, ботильйони — головне взуття сезону. Вже багато років поспіль спортивне взуття — у фаворитах. Воно подобається не лише молоді, а й літнім людям. Кросівки, як чобітки, — є з хутром і без, є середні і високі.

Також у моді взуття стилю мілітарі: масивні чоботи на підборах та з пряжками. Та не всі стежать за модними тенденціями.

«А я на моду не звертаю уваги! Моя модель — це чорні черевики з довгим носком. Ціна — не більше 500 грн. На шкіру навіть не дивлюся. Я ж не мільйонер, щоб купувати взуття за 1000-2500. За ці гроші я на Краківському весь гардероб куплю, і про шкарпетки не забуду», — поділився студент Політеху, придивляючись до розкладок взуття у крамниці...

Щоб шкіра і замша довго служили

Потрібно правильно доглядати взуття, і тоді воно служитиме вам довше.

Шкіра

— Купивши чобітки, ретельно начистіть їх із застосуванням взуттєвого крему.

— На сезон потрібно мати хоча б дві пари взуття, щоб не вдягати одну і ту ж пару щодня. Адже воно має просохнути.

— За вологої погоди бажано поверхню шкіри обробити водовідштовхувальним спреєм.

Замша

— Для видалення пилу і бруду із замшевого взуття використовують спеціальну гумку та чистять тільки в сухому стані.

— Підходять піноочищувальні засоби, які глибоко очищають ворсинистий матеріал.

— Замшеве взуття добре відчиститься, якщо його потримати над парою, а потім почистити щіточкою.

Схожі новини