Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суддя Ганич ще має шанси скласти компанію Зваричу

Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Луцького міськрайонного суду, яким був виправданий “за відсутністю складу злочину” суддя Залізничного районного суду міста Львова Ігор Ганич, якого прокуратура звинувачувала у неодноразовому вимаганні та отриманні хабарів.

Слідчі прокуратури та працівники СБУ, які викрили суддю, під час судового процесу доводили, що суддя Ганич неодноразово брав хабарі за винесення відповідних рішень та вироків за цивільними та кримінальними справами, які розглядав. За розірвання шлюбу на користь одного з учасників процесу, скажімо, цей суддя отримав, доводили слідчі, 2400 гривень. Проте це була наймізерніша сума “подяки”. Через одного із львівських адвокатів, доводило звинувачення, суддя Ганич отримував суми не менше 10 тисяч доларів. Сума найбільшого хабара, який йому інкримінувався, становила 400 тисяч гривень.

Рішенням Луцького міськрайонного суду Ігоря Ганича виправдали. Натомість суд засудив до п’яти років позбавлення волі (умовно) адвоката, який, за версією звинувачення, передавав судді гроші. Під час судових засідань Ігор Ганич саме цього адвоката робив “крайнім”. Звинувачення на власну адресу Ганич називав провокаціями та казав, що насправді адвокат привласнював суми, які буцімто передавав судді.

Винесений у цій справі вирок, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області, було оскаржено через “невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи, через однобічність та неповноту судового слідства та через численні порушення судом кримінально-процесуального законодавства”.

Ухвалою Апеляційного суду Волинської області справу щодо судді Ігоря Ганича скерували на новий судовий розгляд до того ж Луцького міськрайонного суду.

Схожі новини