Передплата 2024 ВЗ

44 роки їздить на улюбленій «колимазі»!

Уродженець села Бобрик Другий Любашівського району Одеської області 84¬річний Яків Слатвінський може претендувати на звання “найстарішого автомобіліста України”. Свого чотириколісного друга — ГАЗу¬67 — не зраджує ось уже 44 роки!

НА ВІЙСЬКОВІ радянські авто чоловік “запав” під час армійської служби, яку проходив на початку 1950¬х років. По закінченні служби влаштувався на роботу водієм («баранку» крутив у Москві). Служив також на урядовому аеродромі. Раритетного улюбленця — ГАЗ¬67 — придбав за три тисячі рублів наприкінці 60¬х на розпродажу військового майна. Полюбив машину за її невибагливість, економність (“їсть” мало пального) та простоту в експлуатації. Ламалася вона нечасто, а коли й виходила з ладу, водій ремонтував її без сторонньої допомоги.

У своєму селі він — єдиний, хто має свої “колеса”. Подивитися на “обновку” у далекому 1968, розповідає, збіглося все село — від малого до старого. Возив на своїй “колимазі” усіх, хто просив. За 44 роки авто “намотало” мільйон кілометрів (попри те, що пересувається “залізна конячка” зі швидкістю 40 км/год.). Проблем з інспекторами ДАІ у пана Якова жодного разу не виникало. Сідати за кермо свого улюбленця нікому не дозволяє. Покерувати машиною дозволяє лише сину Сергію, який також працює водієм...

Схожі новини