Передплата 2024 ВЗ

Інтернет тепер і замість газети, і замість кулінарної книги

Ми можемо бути за сотні кілометрів від найближчих друзів, але відчувати, що вони поряд. І навпаки, людина може жити у сусідньому під’їзді, а враження – ніби в іншому місці, якщо у неї нема Інтернету.

Що не кажіть, а Інтернет буквально за кілька років серйозно змінив наше життя, наші звички, навіть коло людей, з якими спілкуємося. І саме українці на сьогодні є лідерами у Європі за темпами підключення до Всесвітньої мережі. За даними компанії InMind, уже понад 45% дорослих українців є постійними інтернет-користувачами, і ця частка постійно збільшується. Аби переконатись, як активно львів’яни підключають собі домашній Інтернет, кореспондент “ВЗ” провів один день з монтажниками від “Київстар”.

Хлопці мають заздалегідь розписаний день — за цією адресою мають з’явитись на таку-то годину, за цією — на таку-то. Клієнти не повинні чекати. Поки монтажники протягують кабель від вузла колективного доступу в під’їзді та налаштовують безпровідний роутер від «Київстар», спілкуюся з господинею квартири. Пані Ольга нещодавно вийшла на пенсію. Вона фінансовий аналітик, тому працювала з комп’ютерною технікою ще тоді, коли більшість з нас не знала, що таке комп’ютер, — з... 1989 року. Щоправда, каже, що тодішні комп’ютери були зовсім не схожі на сучасні тоненькі ноутбуки.

“На роботі у нас був Інтернет, тож не було потреби проводити додому. Але онуки просили. Тим більше, що у моєї дочки вдома є Інтернет, тож вони знають, що можна дивитись мультики чи фільми он-лайн, — каже пані Ольга. — Тепер, коли я не ходжу на роботу, зрозуміла, що мені потрібен Інтернет вдома. Там і рецепти можна якісь нові знайти, і новини подивитись. Нещодавно у нас була зустріч з випускниками, ті, хто фотографував, пообіцяли скинути фотографії. Знаєте, як цікаво дивитись сторінки однокласників, яких не бачив стільки років?..”.

Жінка зізнається, що домашній Інтернет від «Київстар» обрала тому, що ним користуються багато сімей з її будинку, і якістю всі задоволені. “А ще спокусило те, що бонуси від грошей, які оплачуються за Інтернет, можна використовувати для поповнення рахунку мобільного телефону. У нас вдома усі абоненти «Київстар», тож 75 гривень на місяць є кому «розкинути». Та й гроші за роутер також підуть в рахунок оплати за Інтернет”, — каже жінка.

Не встигли ми договорити, як монтажники вже попросили ноутбук — кабель протягли, роутер встановили, залишилось лише налаштувати Інтернет. І це за якихось двадцять хвилин! Ще хвилин з десять пішло на налаштування та інструкцію — як заходити в Інтернет, як переказувати бонуси на рахунок номера мобільного телефону. Виявляється, керувати своїм рахунком через систему «Мій Київстар» можна не лише з дому, а й з будь-якого комп’ютера. Треба лише запам’ятати логін і пароль. Ще один плюс — якщо сім’я кудись їде на тривалий термін (наприклад, у відпустку) й Інтернетом ніхто не користуватиметься, його можна на цей час призупинити. Відповідно, абонплату за цей період платити не доведеться.

Пройшовши детальний “інструктаж” та отримавши довідничок користувача, жінка залишається уже з Інтернетом та налаштованим роутером (відповідно, у квартирі нема жодних кабелів, а Інтернет є у кожному куточку), а монтажники відправляються на черговий виклик. За день одна бригада підключає до Інтернету від восьми до дванадцяти помешкань.

Схожі новини