Передплата 2024 «Добра кухня»

Місто-герой Київ показало, як воно «любить» владу…

Українська столиця дружно проголосувала проти кандидатів у народні депутати від Партії регіонів. На середу перемога у 12 округах Києва була за представниками опозиції. Ще в одному, 223-му окрузі, боротьба «голос в голос» тривала між провладним Віктором Пилипишиним і Юрієм Левченком зі «Свободи».

Мандати членів парламенту здобули представники ВО «Батьківщина» Сергій Терьохін, Віталій Ярема, Володимир Яворівський, Ксенія Ляпіна, Олександр Бригинець, Володимир Ар’єв, Володимир Бондаренко, Олександр Чорноволенко, Леонід Ємець, Дмитро Андрієвський. Ще одна перемога за висуванцем «УДАРу» Віктором Чумаком. «На лопатки» опозиціонери поклали колишнього секретаря Київради Олеся Довгого, «регіоналів» Василя Горбаля, Ігоря Лисова, Валерія Борисова, Олега Калашнікова, Максима Луцького та інших.

Найбільш драматично події розвивалися у в/о №215, де провладному секретареві Київради, власниці мережі гіпермаркетів «Епіцентр» Галині Герезі протистояв член ВО «Свобода», син відомого українського кінорежисера Андрій Іллєнко. Коли люди Гереги побачили, що їхня «шефиня» поступається тягнибоківцю, у хід пустили найбрудніші методи протидії. Кудись зникали протоколи і самі члени комісії, пропадали ключі від архіву, де зберігалися документи. Лунали погрози на адресу членів окружкому, спостерігачів. До приміщення ОВК раз за разом під’їжджали автобуси з охороною «Епіцентру», які пробували застосувати фізичну силу. Відбулося кілька сутичок. Врешті-решт все залежало від даних останнього протоколу. Його показники хтось свідомо спотворив — вищий, який був у Іллєнка, приписав… Герезі, і ввів ці хибні цифри в електронну базу. Добре, що «свободівці» мали на руках протоколи з мокрими печатками. Команда Іллєнка вчасно помітила підробку, перехопила фальшивий документ. Коли інформація про ці маніпуляції розлетілася по соціальних мережах і обурені прихильники «Свободи» та «Батьківщини» почали з’їжджатися до скандальної ОВК, Герега відступила. Перемогу з перевагою у 191 голос здобув Іллєнко.

Якщо влада забезпечила таке «чесне» волевиявлення у «серці України», то що тоді відбувалося з голосами виборців на її периферії?

Схожі новини