Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кредит навіть для котів беруть

У смт Романові Житомирської області пенсіонерка тримає у своєму будинку близько 40 бродячих тварин. Жінка підбирає їх на вулицях селища і забирає до себе додому. На утримання собак і котів жінка витрачає всі свої доходи, ще й кредит взяла.

У будинку в пенсіонерки Ніли Купцової живуть 26 бродячих псів і 15 котів.

За словами Ніли Купцової, вона завжди жаліла бездом­них тварин. Коли біля дороги сидять двоє маленьких цуценят — не може пройти повз них. Для того, щоб утримувати песиків і котиків, жінка працює на кількох роботах. До того ж отримує пенсію. А ще здає пляшки та металобрухт. 2,5 тисячі гривень на місяць їй не вистачає для чотирилапих квартирантів. Купцова навіть взяла кредит, щоб відгородити двір від сусідських садиб. Сусіди не розуміють її, постійно сваряться з нею.

Жінка всім своїм тваринам робить щеплення від чумки і сказу. П’ять найбільших і найагресивніших собак живуть у дворі, господиня тримає їх на ланцюгу, решта — в будинку.

У селищі по-різному ставляться до пенсіонерки: одні підтримують, приносять харчі для собак, а найближчі сусіди — скаржаться.

Ніла Купцова хоче побудувати біля будинку великий вольєр, щоб утримувати у ньому тварин. У такому випадку собаки будуть менше заважати сусідам і самій господині. Але зараз жінка не може навіть добудувати паркан навколо двору, бо грошей не вистачає.

Схожі новини