Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лучанка знайшла 1,5-кілограмовий боровик!

Любителі тихого полювання цьогоріч потирають руки: у лісах грибів вдосталь. На Волині вродили і маслюки, і опеньки, і польські, і лисички, і білі. І хоч «пік» сезону – позаду, затяті грибники примудряються повернутися додому з повними кошиками. А хтось – навіть із рекордом. Днями унікальний боровик пощастило знайти лучанці Ользі Узик. Гриб заважив понад півтора кілограма!

Волинська область

Жінка частенько буває у лісі: має дачу у селі Веснянці Ківерцівського району, а там рукою подати — і сосни. Цього разу поїхала по гриби разом з онукою. Надворі прохолодно, тож сподівалися знайти хіба врожайний «корч» з опеньків, «претензії» на білі гриби й не мали. Аж тут бабусю гукнула онука Єлизавета: «Дивися, там, між галузками, великий гриб заховався».

Пані Ольга, пригадує, ще й пожартувала. Мовляв, це зайчик людей злякався й забився під опале листя та гілля. А дів­чинка вперто стояла на своє­му: гриб — та й годі. Бабуся взялася те галуззя розгортати — й ахнула: справді, перед нею відкрився величезний боровик. Вирвати його ось так відразу не вдалося — ніжка міцно сиділа у землі. Тож, аби дістати красеня, почали ґрунт ножами підкопувати.

— Так міцно сидів, що треба було добре потрудитися, аби гриб наш вирвати, — розповідає жінка. — Такої сили доклала, як до буряка цукрового. Ми просто у захваті.

Відразу з’їсти таке диво в родині не наважилися. Показали усім сусідам, знайомим, а потім… заховали у морозильну камеру. Мовляв, нехай хтось у гості прийде — ще раз похвалимося, а тоді вже приготуємо.

Схожі новини