Передплата 2024 ВЗ

Із 30 тисяч призовників відберуть лише 1090 кращих

Перша партія юнаків з Львівщини вже одягнула військову форму.

Регіональний медіа-центр МО України

10 жовтня зі збірного пункту Львівського обласного військкомату урочисто провели до війська понад 300 призовників. Усього ж цієї осені з Львівщини на строкову військову службу відбудуть 1090 призовників. Специфікою цьогорічного осіннього призову стало те, що рекрутів в армію відряджатимуть у два етапи — з 5 по 12 жовтня та з 1 по 23 листопада. Терміни відправлення команд сплановані таким чином, щоб дати юнакам можливість взяти участь у виборах до Верховної Ради.

Як розповів на брифінгу львівський обласний військовий комісар полковник Володимир Щур, призовний ресурс області — близько 70 тисяч призовників. Та лише

30 тисяч юнаків призовного віку викликали на призовні комісії. До армії, зауважив Володимир Щур, не потраплять призовники, які не мають базової середньої освіти, мають низькі морально-ділові якості, перебувають на обліку в міліції за антигромадську поведінку та юнаки з поганим здоров’ям. Натомість перевага надається тим, хто займається спортом, має повну спеціальну або закінчену вищу освіту.

З 1090 призовників із Львівщини 850 служитимуть у військових частинах Збройних сил та на кораблях ВМС. З них понад 400 юнаків тягнутимуть армійську лямку “біля батьківської хати”, тобто у військових частинах, що дислокуються на Львівщині та в сусідніх областях. 250 призовників служитимуть у Внутрішніх військах МВС та Державній спеціальній службі транспорту.

Перша команда призов­ників скерована на укомплектування частин високомобільних десантних військ, підрозділів спецпризначення, а також частин протиповітряної оборони, що перебувають на бойовому чергуванні. Понад 130 новобранців 10 жовтня відвезли з призовного пункту у 80-ий окремий Аеромобільний полк, що на вулиці Стрийській у Львові. Ще 200 юнаків поїхали на Чернігівщину, до навчального центру Сухопутних військ “Десна”.