Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенків стирають у порошок

Щоб не висувалися…

Несподівана новина з виборчих фронтів — від участі у кандидатських перегонах відмовився Герой України Олексій Порошенко, батько нинішнього міністра торгівлі і економічного розвитку, який разом із сином балотувався в одному з мажоритарних округів на Вінниччині. Причиною «сходу з дистанції» 76-річного аграрія родина Порошенків назвала стан здоров’я.

У цю причину експерти не вірять, а називають більш вагомі обставини. В окрузі № 16 пробивається у народні депутати 40-річна член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Оксана Калетник. Вона доводиться близькою родичкою народному депутату від Партії регіонів Григорію Калетнику і голові Державної митної служби, протеже комуністів Ігореві Калетніку. Кажуть, на сім’ю Порошенків чинили великий тиск, щоби батько міністра поступився місцем у парламенті «своїй людині». Кілька днів перед тим відверті погрози отримав один з керівників виборчого штабу Порошенка. А ще раніше на одній з всеукраїнських нарад президент Віктор Янукович безпідставно нагримав на самого Петра Олексійовича, сказавши, що «поганому танцюристу завжди щось заважає». Тоді ж Янукович на людях кричав на міністра економіки і торгівлі: «Що ви розповідаєте і кому ви розказуєте? Я вам голови повідриваю, і дуже скоро. Відразу після виборів — якщо ви будете розповідати і не робити. Я про це сказав прем’єр-міністрові і сьогодні вам кажу, всім іншим, хто сидить тут у першому ряду. Півтора місяця залишилося. Хочете грати в політику — пограєте в політику. Оповідачі…».

І «шоколадний, автомобільний король» не витримав цього пресингу, не став чекати, поки йому «відірвуть голову». Щоб поберегти батькові нерви (а може, і свою посаду) прийняв рішення відкликати свого літнього татуся з боротьби за депутатський мандат.

А про очевидне лобіювання інтересів клану Калетників свідчить і той факт, що напередодні у в/о №18 відмовився брати участь у кандидатському змаганні Руслан Демчак, якого називали головним суперником нардепа Григорія Калетника. Тепер пані Оксані дорога у Верховну Раду відкрита…

Схожі новини