Передплата 2024 «Добрий господар»

Патріарх у… тролейбусі

Пасажири нового тролейбусного маршруту у Тернополі почуватимуться безпечніше – бо їхній транспорт і дорогу освятив Патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет. Разом з парафіянами Його Святість особисто проїхався у новенькому чеському тролейбусі марки «Шкода». Місце йому відвели там, де зазвичай сидить кондуктор...

Патріарх перебував у Надзбруччі з первосвятительським візитом (перед тим він відвідав Рівенську, Львівську, Чернівецьку області). У тернопільському храмі Різдва Пресвятої Богородиці він відслужив Божественну літургію, під час якої за великі заслуги у відродженні духовності нагородив орденом Миколи Чудотворця голову обл­ради Олексія Кайду. Згодом глава УПЦ КП у місцевому краєзнавчому музеї відвідав виставку ікон.

Освячений патріархом тролейбусний маршрут суттєво розвантажить транспортні потоки у 50-тисячному мікрорайоні, який у народі називають «Аляскою». Шість новеньких машин чеського виробництва з’єднають вулицю Леся Курбаса із центром міста. Рухатимуться тролейбуси з інтервалом 8-10 хвилин.