Передплата 2024 «Добра кухня»

Світоліна виграла турнір WTA Rogers Cup у Торонто

Перша "ракетка" України і 5-й номер світової класифікації Еліна Світоліна стала переможницею представницького турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) Premier 5 Rogers Cup у Торонто (Канада) із призовим фондом $2,43 млн.

У недільному фіналі харків'янка розгромила екс-першу "ракетку" світу Каролін Возняцкі з Данії - 6:4, 6:0, повідомляє Укрінформ.

Еліна втретє успішно зіграла у фіналі турніру WTA серії Premier 5 - у лютому вона виграла турнір цієї категорії в Дубаї (ОАЕ), у травні - у Римі (Італія).

Завдяки титулу в Торонто Світоліна встановить новий особистий і національний рекорд в рейтингу WTA - 4 місце.

Разом з тим, президент Петро Порошенко в Twitter написав: "Ми дуже пишаємось, Еліно. Нових тобі перемог в цьому блискучому сезоні".

Світоліна порадувала українців черговою перемогою, пробившись до фіналу Rogers Cup

Перша ракетка України Еліна Світоліна здобула перемогу і вийшла до фіналу престижних тенісних змагань Rogers Cup у серії Premier 5.

Про це повідомляє Федерація тенісу України.

Цього разу Світоліна здолала румунку Симону Халеп із блискучим рахунком 6:1, 6:1.

Українка лише у першому сеті за рахунку 5:0 на свою користь дозволила суперниці виграти один гейм. У другій партії за рахунку 5:0 Світоліна не використала свою подачу, аби обіграти Халеп в "суху". Проте у наступному геймі Світоліна не залишила румунці шансів на перемогу. Очевидно, що так українка помстилася за прикру поразку від Халеп у чвертьфіналі "Ролан Гаррос".

Світоліна вийшла у півфінал турніру в Торонто

Перша ракетка України і п'ятий номер світового рейтингу Еліна Світоліна в чвертьфіналі турніру в Торонто обіграла переможницю Вімблдону-2017 Гарбинью Мугурусу.

Відзначимо, що поєдинок переривався майже на добу через зливу. Світоліна і Мугуруса встигли відіграти лише один сет, після чого розпочалася сильна злива, і всі матчі, що залишилися, були перенесені.

Перенесення зустрічі явно пішло на користь українській тенісистці, яка на момент зливи програла іспанці перший сет.

А 12 серпня, Світоліна здобула перемогу в двох сетах, тим самим відсвяткувавши перемогу над іспанкою з рахунком— 4:6, 6:4, 6:3.

Нагадаємо, що Світоліна на харді виграла у Мугуруси два з трьох останніх матчів. Востаннє суперниці зустрічалися в півфіналі турніру в Римі, де іспанка достроково завершила матч через травму.

Світоліна тріумфально перемогла Вільямс

Світоліна тріумфально перемогла Вільямс і тепер у чвертьфіналі змагань у Торонто

Українська тенісистка Еліна Світоліна обіграла у двох сетах американську спортсменку Вінус Вільямс та вийшла до чвертьфіналу змагань у Торонто

Про це повідомляє видання iSport.

Зазначається, що двобій між суперницями тривав трохи більше години, під час чого українка записала на свій рахунок 1 подвійну помилку і 5 брейк-пойнтів з шести можливих. Тим часом американка чотири рази подала навиліт, допустила шість подвійних помилок і виконала один брейк-поінт з семи.

Ця перемога дозволила Світоліній вперше в своїй кар'єрі потрапити до чвертьфіналу цього турніру. Наступного разу на неї чекає поєдинок з переможницею пари Ешлі Барті - Гарбінє Мугуруса.

Еліна Світоліна (Україна, 5) - Вінус Вільямс (США, 9) - 6:2, 6:1.

Схожі новини