Передплата 2024 «Добра кухня»

Головний трофей дістався «Галичанці»

Для львівських гандболісток це вже третя поспіль перемога у Суперлізі.

Львівська “Галичанка” утретє відсвяткувала перемогу у чемпіонаті України жіночої гандбольної Суперліги.

Чемпіонське звання підопічні Тетяни Штефан та Анжели Савченко оформили достроково: на своєму майданчику львів’янки приймали ужгородські “Карпати” уже у статусі чемпіонок. Та перед рідною публікою розслабитися собі не дозволили. Попри те, що у першому таймі наші дівчата поступалися ужгородкам 7:8, своїх найбільш принципових суперниць таки зуміли обійти і до фінального свистка арбітра втримати перевагу — 18:16. “Карпати” у підсумку здобули “срібло”, а бронзові нагороди приміряла херсонська “Дніпрянка”.

«Тричі поспіль стати чемпіонками України, щоразу доводячи, що ми — найкращі у країні, не так уже й просто, — розповіла наставниця “Галичанки” Тетяна Штефан. — Кожна команда на чемпіонат налаштовується по-особливому. І я безмежно рада, що нам вдалося гідно тримати удар. Тим паче, що цього сезону у нас були додаткові труднощі: ми перемагали на фоні глибокої втоми. Судіть самі: цього сезону “галичанки” провели близько шістдесяти ігор (разом із Балтійською лігою), а це рівно вдвічі більше порівняно з попереднім роком. Балтійська ліга дала нам безцінний досвід. Та наприкінці сезону було видно неозброєним оком, як втомилися наші дівчата. Нам ох як бракувало підтримки травмованих Наталі Савчин і Тані Поляк! Та замість них виходили інші гравчині, які щоразу змушені були доводити собі та іншим, що вони можуть грати. І можуть робити це добре. Порівняно з минулим сезоном наша команда стала більш зіграною та швидкісною. А також досвідченою. Саме цього досвіду нам так бракувало в іграх Балтійської ліги. Проти нас змагалися команди 30-річних, яких на початках ми примудрялися обігрувати. Та ближче до завершення ігровий досвід і спортивна мудрість суперниць далися взнаки: там, де ми поспішали, вони грали більш розважливо і хитро. Поки що немає остаточної інформації щодо нашої участі у європейських турнірах у наступному сезоні. Та за попередніми обговореннями “Галичанка”, не виключено, гратиме і в Балтійській лізі, і в Єврокубку».

Та на цьому сезон для львівських гандболісток не завершився. На “Галичанку” ще чекає Кубок України, за який вона побореться 20-21 травня у Сумах. “Кубок України буде завершальним стартом сезону, — веде далі Тетяна Штефан. — Однак це не означає, що тренування на цьому припиняться. Професіоналам не можна різко скидати навантаження. Тож на дівчат чекатимуть кроси та тренажерний зал. А щоб підопічним не було нудно, ми вигадуватимемо різноманітні цікавинки — екстремальні лазіння тощо.

Фото Романа Шарого

Схожі новини