Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

WADA висловило розчарування через рішення МОК щодо російської збірної

  • 25.07.2016, 10:15
  • 3 015

МОК вирішив не відстороняти збірну Росії від Олімпіади-2016.

Всесвітнє антидопінгове агентство розчароване тим, що Міжнародний олімпійський комітет відкинув рекомендації виконкому агентства про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Про це йдеться в повідомленні розміщеному на сайті організації, передає Український Тиждень.

«WADA розчароване тим, що МОК не послухав рекомендацій виконкому WADA, заснованих на доповіді Річарда Макларена. Вони мали забезпечити прямий, сильний і узгоджений підхід. Доповідь Макларена, безсумнівно, викрила державну систему підтримки допінгу в Росії, що серйозно підриває принципи чистоти спорту, втілені у Всесвітньому антидопінговому кодексі», — наводяться в повідомленні слова президента агентства Крейга Риді.

Повідомляється, що WADA поважає автономію МОК на прийняття рішень на підставі Олімпійської хартії, однак «використаний комітетом підхід і встановлені критерії неминуче призведуть до неузгодженості, потенційних проблем та більш слабкого захисту «чистих» спортсменів»,— заявив гендиректор WADA Олів'є Нігглі.

Також повідомляється, що WADA продовжить мандат Річарда Макларена, щоб він міг завершити розпочату раніше роботу з розслідування застосування допінгу.