Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Збірна Росії допущена до Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро

  • 24.07.2016, 18:00
  • 6 580

Міжнародний олімпійський комітет виніс м'яке покарання російської команді.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прийняв рішення допустити збірну Росії на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро, повідомляє офіційний сайт МОК.

При цьому, рішення про допуск або недопуск окремих російських атлетів на Ігри в Ріо віддано міжнародним спортивним федераціям.

Російські спортсмени, які коли-небудь були викриті у вживанні допінгу, не будуть допущені до Ігор. Крім того, перед Олімпіадою всі члени російської збірної повинні пройти додаткову перевірку на допінг.

Міжнародний Олімпійський комітет збирається відсторонити від участі в Олімпійських іграх - 2016 російську збірну

Про це повідомляє The Daily Mail з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією, передає Еспресо.TV.

Відзначається, що дане рішення буде оголошено в неділю, 24 липня, під час телефонної конференції виконкому МОК.

За словами джерела газети, "МОК хоче виключити Росію, щоб показати, що це напад на весь спорт. Це фактично означає виключення з Ріо".

При цьому президент МОК Томас Бах хоче, щоб було розглянуто питання про права окремих спортсменів.

Також повідомляється, що деякі чиновники МОК хочуть усунути збірну Росії і від участі в зимовій Олімпіаді 2018 року, яка пройде в Південній Кореї.

CAS відмовився допускати російських легкоатлетів на Олімпіаду-2016

До відсторонення збірної Росії з Ігор-2016 у повному складі залишилося лише дочекатися рішення Міжнародного олімпійського комітету.

Спортивний арбітражний суд (CAS) відмовився задовольнити позов Олімпійського комітету Росії до Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Про це повідомив офіційний сайт CAS, передає УНІАН.

Пояснень свого рішення суду не надав.

МОК відсторонив від Олімпіади російських чиновників з доповіді про допінг

Імена всіх функціонерів МОК не назвав.

Міжнародний олімпійський комітет відмовився допустити на Олімпіаду 2016 року в Ріо-де-Жанейро російських спортивних чиновників, які фігурують в доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства.

Імена всіх функціонерів МОК не назвав. У числі інших в доповіді ВАДА згаданий міністр спорту РФ Віталій Мутко. Пізніше стало відомо, що він не отримає акредитації на Олімпійські ігри.

МОК попередив, що під його егідою не проводитимуться спортивні змагання в Росії. Це стосується, зокрема, Європейських ігор, які планувалося провести в 2019 році.

МОК також закликав всі міжнародні федерації олімпійських зимових видів спорту заморозити підготовку до змагань в Росії.

Для розслідування порушень в російському спорті МОК створив дисциплінарну комісію.

Крім того, окрема комісія перевірить ще допінг-проби всіх російських спортсменів, які брали участь в Олімпіаді в Сочі 2014 року.

МОК також пообіцяв оцінити можливість відсторонення збірної Росії від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Під час розгляду цього питання буде враховано рішення спортивного арбітражного суду, який 21 липня має відповісти на скарги російських легкоатлетів, відсторонених від змагань.

18 липня була опублікована доповідь незалежної комісії ВАДА, в якій йдеться про систематичне застосування допінгу в російському спорті та причетності спортивних керівників до приховування позитивних допінг-проб.

Розслідування показало, зокрема, що Віталій Мутко особисто розпорядився приховати пробу одного з футболістів.

Після публікації доповіді президент РФ Володимир Путін розпорядився тимчасово відсторонити від посад спортивних функціонерів, які безпосередньо причетні до порушень. Зокрема, був відсторонений заступник міністра спорту РФ Юрій Нагорних. Мутко залишився на своїй посаді.

Джерело: Meduza, Грані.ру.

МОК відклав рішення по Росії до найближчих вихідних

У Міжнародному олімпійському комітеті не знають, що робити з "чистими" російськими спортсменами.

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення відкласти до наступного уїк-енду своє рішення про можливе виключення Росії з Олімпійських ігор, повідомляє іспанська Marca, передає УНІАН.

За підсумками телефонної конференції членів Виконкому МОК прийнято рішення негайно почати роботу комісії з розслідування фактів, наданих напередодні в доповіді WADA. Крім того, в МОК вивчать питання про доцільність дискваліфікації всієї олімпійської збірної Росії, а також про те, які дії зробити відносно «чистих» спортсменів.

Також в МОК закликали всі міжнародні федерації з видів спорту не надавати Росії права на організацію змагань на час розслідування за доповіддю WADA.

Росію можуть не допустити до Олімпіади-2016 через звіт WADA про допінг

Представник WADA Бен Ніколс закликав міжнародні спортивні федерації виступити проти участі збірної Росії на ОІ-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Про це офіційний представник Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Бен Ніколс від імені організації закликав у соціальній мережі Твіттер.

"Розслідування Макларена по допінгу в Росії показує умисне зловживання своїми повноваженнями, небачене раніше в спорті.

Схема маніпуляції допінг-пробами була задіяна в 30 видах спорту - презумпція невинності в таких умовах вже непридатна.

WADA закликає міжнародне спортивне співтовариство не допустити участі російських атлетів в міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, до того моменту, як в Росії стануться достатні "культурні зміни", - написав Ніколс у своєму твіттері.

WADA рекомендує: Прибрати міністра спорту Росії з ФІФА та не допускати людей влади на міжнародні змагання

Виконавчий комітет WADA, розглянувши дані щодо допінгу в Росії, приведені в звіті незалежної комісії під керівництвом Річарда Макларена, виніс кілька рекомендацій.

Серед семи пунктів рекомендацій варто відзначити пункти 1, 3 та 6.

У пункті 1 зазначається, що Міжнародному олімпійському комітету (МОК) і Міжнародному паралімпійському комітету (МПК) пропонується відхилити заявки на участь в Іграх з боку усіх російських атлетів, що потрапили в заявочні листи Олімпійського і Паралімпійського комітетів Росії.

У пункті 3 ідеться, що офіційні представники російської влади не мають бути допущені на міжнародні змагання, включаючи Олімпійські ігри - 2016.

У пункті 6 комітету етики міжнародної федерації футболу пропонується вивчити звинувачення, що містяться в доповіді, на адресу свого члена, міністра спорту Росії Віталія Мутка.

Нагадаємо, що в доповіді WADA не раз зазначалося, що Мутко був у курсі справ щодо допінгу.

У WADA кажуть, що Росія фальсифікувала допінг-проби і на Олімпіаді в Сочі

Доповідь незалежної комісії WADA Річарда Макларена підтвердила звинувачення на адресу Росії в маніпулюванні результатами допінг-проб під час Олімпіади - 2014 в Сочі.

Голова незалежної комісії WADA підтвердив наступні звинувачення, повідомляє Газета.Ru.

1. Московська лабораторія приховувала позитивні допінг-проби російських спортсменів за вказівкою держави і при її спонсорстві.

2. Лабораторія в Сочі маніпулювала допинг-пробами під час ОІ - 2014.

3. Державні спецслужби брали участь в маніпулюванні допінг-пробами.

4. Маніпуляції з допінг-пробами проводилися не лише в легкій атлетиці, але і в інших видах спорту.

WADA: «Росія маніпулювала допінг-пробами з 2011 по 2015 роки»

Голова незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річард Макларен стверджує, що Росія займалася маніпулюванням допінг-проб з 2011 року і як мінімум до квітня 2015 року.

Система використання допінга в російському спорті працювала і в 2013 році - на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Москві і на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Казані, ідеться в звіті незалежній комісії WADA.

Система застосовувалася і при підготовці спортсменів до ОІ - 2012 в Лондоні.

Джерело: Champion.

Схожі новини