Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Четверо англійських уболівальників померли після бійки з російськими фанами

Після гри вболівальники росіян прорвали оточення і, перебравшись на трибуну з англійськими фанатами, почали бити супротивників.

Матч між Англією і Росією на Євро-2016 завершився кривавим побоїщем. За попередніми даними, четверо англійців загинули, передає intermarium.com.ua.

Як повідомляє “Новий регіон“, буферної зони між фанатами збірних не було.

Причиною бійки, за повідомленнями ЗМІ, називають випущені з ракетниць два постріли. Російський уболівальник таким способом відповів на образливі кричалки на адресу Володимира Путіна і Марії Шарапової.

На Євро-2016 внаслідок сутичок травмовані 44 особи

Кількість людей, які отримали поранення під час вуличних сутичок між футбольними фанатами у Марселі та Ніцці, збільшилась до 44 осіб, один уболівальник досі в тяжкому стані

Про це повідомляє DW.

За даними французької поліції, більшість травмованих отримали незначні ушкодження, проте четверо людей дістали серйозні травми. Один з потерпілих - англійський уболівальник - знаходиться у важкому, але стабільному стані, повідомляє агенція AP. Поліцією затримано 15 осіб, які брали участь у заворушеннях.

УЄФА звинуватив фанатів збірної Росії у расизмі

УЄФА відкрив дисциплінарну справу проти Російського футбольного союзу через поведінку вболівальників під час матчу Євро-2016 проти Англії.

Російських уболівальників звинувачують в проявах расизму, використанні піротехніки та заворушеннях на трибунах, повідомляє Guardian, передає Громадське.

Рішення у справі дисциплінарний комітет організації оголосить у вівторок, 14 червня.

Російських вболівальників звинувачують у расизмі, провокуванні масових заворушень і використанні піротехніки.

Також зауважується, що будь-яких справ проти Англії УЄФА відкривати не став.

Міністр спорту РФ, президент Російського футбольного союзу Віталій Мутко сказав, що слабка організація безпеки спровокувала заворушення на матчі.

«Сутички не було, але такі матчі треба організовувати нормально, треба розводити вболівальників. Тут (на стадіоні — ред.) ні сіток, нічого, такі речі треба розуміти. Ми — цивілізована країна. Більше надуманого було, за фактом тут все нормально», — сказав він.

У Франції через сутички затримали 10 вболівальників

У французькому Марселі через вуличні бої затримали 10 вболівальників, серед них - росіяни.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Затримання були проведені в ніч на 12 червня після бійки між футбольними фанатами після завершення матчу Англія - Росія.

Зазначається, що серед затриманих громадяни Росії, Англії та Франції, а також австрієць та німець.

Англійський фанат опинився на межі життя та смерті після бійки з росіянами

Англійські ЗМІ повідомляють, що один з фанатів “трьох левів” отримав численні важкі травми і перебуває у важкому стані з загрозою для життя.

Насильство на вулицях Марселя не вщухає. У місті вже 2 дні тривають бійки між росіянами та англійцями, національні збірні яких вчора, 11 червня, зіграли у нічию на місцевому “Велодромі”, передає intermarium.com.ua.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про ще одного фаната, життя якого висить на волосині після бійки вдень, 11 червня.

Поліція Франції назвала кількість жертв фанатських бійок росіян і англійців у Марселі

Поліція південного французького міста Марсель, де відбувся матч між збірними Росії і Англії, підтверджує інформацію про 31 пораненого внаслідок заворушень.

“Так, я можу вам підтвердити, що вже є 31 поранений. Щодо національностей поранених сказати нічого не можу — очевидно, там можуть бути і росіяни, і англійці. Але у нас немає точної інформації”, — сказав представник префектури поліції міста.

ЄВРО 2016. Англія-Росія 1:1. Після матчу відбулася бійка між уболівальниками команд

У Марселі поліція застосувала водомети для розгону сутичок між футбольними фанами

Між уболівальниками збірних Росії та Англії протягом кількох днів виникають бійки.

У суботу, 11 травня, у французькому Марселі, де в рамках Євро-2016 має відбутися матч Росія-Англія тривають сутички між футбольними вболівальниками.

Неподалік від Старого порту за кілька годин до початку матчу поліція була змушена застосувати сльозогінний газ, аби розборонити кілька сотень англійських, російських та французьких фанів. Згодом правоохоронці використали також і водомети.

"Поліція втрутилася в сутички між англійськими, російськими та французькими фанатами в районі Старого порту", - цитує агенція AFP керівника місцевої поліції Лорана Нунеса. За його словами, п'ять людей отримали поранення, ще шість осіб було затримано.

Загалом для підтримання правопорядку задіяли 1000 поліцейських.

На відзнятих французьким телебаченням кадрах можна бачити, як агресивні вболівальники кидаються стільцями, сміттєвими баками та іншими предметами.

За словами представника місцевої поліції, багато-хто з фанів був напідпитку.

Нагадаємо, в Марселі з четверга час від часу спалахують бійки між агресивними вболівальниками. Поліція вже неодноразово застосовувала сльозогінний газ. Декого з найбільш агресивних вболівальників затримували.

Після закінчення матчу між збірними Англії та РФ бійка між фанами також спалахнула прямо на трибунах.

Приблизно 30 російських уболівальників прорвали оточення стюардів і побігли до сектору з англійськими фанатами. Вони хотіли зірвати прапори і почали закидати англійців різними предметами.

У справу втрутилися стюарди, і диктор кілька разів російською мовою попросив росіян вгамуватися. Коли англійці почали розходитися зі стадіону, російських уболівальників не випускали.

Інцидент міг бути спровокований випущеною сигнальною ракетою. Про це повідомляє BBC з посиланням на очевидців.

Так, проблеми на стадіоні почалися після того, як з боку вболівальників РФ майже к кінці гри в сектор вболівальників Англії була випущена сигнальна ракета.

УЄФА: Ми рішуче засуджуємо інциденти в Марселі

Союз європейських футбольних асоціацій різко засудив інциденти із сутичками між уболівальниками у Марселі під час Євро-2016.

Прес-служба УЄФА виступила із заявою з приводу безладів за участю англійських і російських уболівальників.

Протягом останніх днів у Старому порту Марселя виникали сутички між прихильниками цих збірних, а також місцевими жителями та поліцією.

"УЄФА рішуче засуджує інциденти у Марселі. Людям, які беруть участь у цьому насильстві, немає місця у футболі", - йдеться у заяві.

"Події за межами стадіону знаходяться тільки у юрисдикції місцевої влади", - цитує УЄФА rsport.ru.

Фото: REUTERS.