Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Збірна України повернулася на Батьківщину

  • 22.06.2016, 09:00
  • 15K

Збірна України напередодні завершила свої виступи на Євро-2016 і вже повернулась додому.

Як повідомляє ТСН, футболісти прилетіли в майже порожній термінал "Д" аеропорту "Бориспіль" о четвертій годині ранку.

На них чекали лише журналісти та поодинокі пасажири, однак не було жодного відданого вболівальника.

Гравці української збірної уникали спілкування з представниками ЗМІ, а правоохоронці їм у цьому допомагали.

Відзначимо, що досить непомітно із зали вийшов тренер Михайло Фоменко.

Захисник збірної України Кучер після матчу з Польщею розкритикував Фоменко

Наставник національної команди протягом матчу не намагався загострити гру своїх підопічних у нападі.

Захисник збірної України Олександр Кучер після поразки від Польщі (0:1) розкритикував головного тренера команди Михайла Фоменко, повідомляє Sport Arena.

"Як ми можемо взагалі забивати, якщо треба випускати ще одного нападника, а виходить захисник замість нападника? Як ми хочемо забивати? Вибачте...". - Кучер заявив в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

Він також додав, що сьогодні збірна намагалася добитися позитивного для себе результату.

"Не вийшло забити, а моменти були. Напевно, не вистачило холоднокровності у завершальній стадії вирішити. Бажання було, і було видно, що хлопці старалися зробити результат, але знову пропустили зі стандарту. Дуже неприємно", - подчернкл Кучер.

Зінченко: "Сподіваюся, що це Євро буде хорошим уроком"

Провал на Євро-2016 має стати хорошим уроком для збірної України.

Про це Футбол 1 заявив півзахисник Олекандр Зінченко.

"Відчуття від першого турніру в складі збірної, безумовно, найприємніші, які тільки можуть бути. Кожен гравець повинен приносити користь команді, незалежно, грає він в стартовому складі або сидить на лавці запасних", - сказав він.

"Насправді, є багато причин невдалого виступу нашої збірної. Не хотілося б їх зараз озвучувати, скажу тільки, що в епізодах з пропущеними м'ячами нам не вистачило десь концентрації, десь - везіння. В майбутньому треба більше працювати", - зазначив Зінченко.

Коноплянка: «Всіх собак на нас спустили»

Євген Коноплянка не дуже задоволений критиці, якій піддалася збірна України після провалу на Євро-2016.

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами.

"Я особисто позитивна людина, я на цьому не зупиняюся, дивлюся вперед — життя триває", - сказав він.

"Позитив? Ми вийшли з групи на Євро, всі були задоволені, а тепер всіх собак на нас спустили, коли ми не вийшли з групи. Ну молодці, нехай далі нас критикують. Я нормально до цього ставлюся", — цитує гравця football24.ua.

Ротань і Тимощук не збираються завершувати кар'єру в збірній

Ветерани збірної України Руслан Ротань та Анатолій Тимощук намір і надалі виступати за національну команду.

Про це повідомив журналіст каналів Футбол 1/2 Святослав Гринчук.

За його словами, гравці відчувають в собі сили і далі грати за збірну, а тому виступами за свої клуби постараються звернути на себе увагу нового тренерського штабу збірної.

Левандовськи: Українцям не варто засмучуватися, команда себе ще покаже

Нападник збірної Польщі Роберт Левандовськи впевнений, що Україні не вистачило концентрації у матчі з Північною Ірландією, щоб вийти з групи на Євро-2016.

"Збірна України не повинна була програвати у матчі з Півінічною Ірландією. Українці вище класом за ірландців, але британці показали повну самовіддачу і велике бажання перемогти.

Що стосується сьогоднішнього матчу, то обидві команди показали агресивний та атакуючий футбол, хоча і був забитий лише один гол. Я також міг забити кілька разів, але не вистачило влучності.

Дуже задовлений, що змогли порадувати польських уболівальників, яких на цій грі було дуже багато.

Ми по праву вийшли у плей-офф, а українцям не варто засмучуватися, в них гарна команда, яка покаже себе ще в майбутньому", - цитує Левандовськи кореспондент Чемпіона у Марселі.

Україна програла Польщі у заключному матчі Євро-2016

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Гра завершилася з рахунком 0:1.

У Марселі завершився матч 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи з футболу, в якому збірна України зустрічалася з командою Польщі і програла з рахунком 0:1.

Доля гри була вирішена на початку другого тайму.

Наша команда досить непогано провела перший тайм, мала ряд небезпечних моментів і могла повести в рахунку. Тим не менш, індивідуальна майстерність лідерів українців у цих епізодах виявилася не на висоті.

А після перерви суперник, з яким очки потрібні були набагато більше (команда боролась за місце в плей-офф), став нагнітати обстановку біля воріт збірної України. І на 55-й хвилині Якуб Блащиковські увірвався справа в карний майданчик, змістився в центр і пробив у дальню дев'ятку - 1:0.

У час, що залишився суперники могли змінити рахунок матчу, але нікому відзначитися так і не вдалося.

Таким чином, збірна України програла всі три матчі Євро-2016 і не забила жодного гола на турнірі.

Україна - Польща - 0:1 (0:0)

Гол: Блащиковські, 55.

У: Пятов, Хачеріді, Бутко, Федецький, Кучер, Степаненко, Зозуля (Тимощук, 90), Зінченко (Коваленко, 74'), Ярмоленко, Ротань, Коноплянка

П:Фабіанскі, Паздан, Енджейчик, Ціонек, Йодловєць, Криховяк, Глік, Зелінські (Блащиковські, 46'), 21. Капустка (Гросіцкі, 72'), Мілік, Левандовскі Р.

Попередження: Ротань 26', Кучер 38' - Капустка 61'.

Фоменко прокоментував поразку збірної України на Євро-2016

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко прокоментував поразку від збірної Польщі у заключній грі національної команди на Євро-2016.

Слова наставника наводить прес-служба Футбольної федерації України.

"Досвід, який ми придбали на цьому форумі, думаю, і хлопцям, і тренерському штабу буде корисний. Як кажуть: "вік живи - вік учись". Коли виходиш на певний рівень, потрібно рухатися далі. Сподіваємося, в майбутньому припиниться падіння українського чемпіонату, і тільки через величезну роботу можна рухатися вперед", - заявив Фоменко.

Збірна України оголосила склад на останній матч Євро-2016

Союз європейських футбольних асоціацій опублікував склад збірної України на останній матч команди на чемпіонаті Європи з футболу.

Про це повідомляється на сайті УЄФА.

Гру зі збірною Польщі в основному складі почнуть Пятов, Кучер, Хачеріді, Бутко, Федецький, Степаненко, Ротань, Коноплянка, Зінченко, Ярмоленко, Зозуля.

Відповідно, решта 12 гравців будуть серед запасних.

Фоменко: "Це мій останній матч зі збірною"

Головний тренер збірної України підтвердив відхід з команди після закінчення Євро-2016.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко підтвердив, що матч з Польщею стане останнім для нього на цій посаді.

«Так, це мій останній матч зі збірною України», — заявив тренер в ефірі телеканалу Україна, повідомляє SportArena.

«Який сенс продовжувати роботу, якщо не виконується завдання, яке ставиться перед тренером», — додав Фоменко.

Раніше повідомлялося, що матч проти Польщі може стати останнім для Фоменко біля керма синьо-жовтих. Його контракт з федерацією розрахований до кінця Євро-2016.

Збірна України програла у двох матчах групового етапу Євро-2016, поступившись Німеччині (0:2) і Північної Ірландії (0:2).

Синьо-жовті стали першими із всіх збірних, хто вилетів з чемпіонату Європи. Сьогоднішній заключний матч групи проти збірної Польщі не буде мати для української команди ніякого турнірного значення.

За інформацією ЗМІ, найбільш вірогідним кандидатом на посаду головного тренера є колишній капітан збірної України, а нині помічник Фоменко Андрій Шевченко.

Фоменко: "Просимо наших вболівальників вибачити нас за невихід з групи"

Головний тренер збірної України відповів на питання журналістів під час прес-конференції напередодні гри з Польщею.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко від імені команди попросив вибачення перед українськими уболівальниками за невдалий виступ на Євро-2016.

Це сталося під час прес-конференції перед матчем з Польщею, повідомляє dynamo.kiev.ua.

"У нас зараз непроста ситуація в країні. Само собою, це відбивається на футболі, на рівні чемпіонату України. Це ланцюгова реакція, яка призвела до того, що нам не вдалося вирішити завдання виходу з групи. Просимо наших вболівальників вибачити нас за це. Сподіваюся, що в подальшій своїй роботі ми покращимо відносини між збірною України та вболівальниками", - заявив Фоменко.

Фоменко зробить деякі заміни на матч з Польщею

21 червня збірна України проведе свій заключний матч на чемпіонаті Європи у Франції, а суперником українців буде Польща.

Як сказав на прес-конференції головний тренер команди Михайло Фоменко, всі гравці здорові і повноцінно налаштовуються на матч, інформує Sportarena.

"Всі футболісти прекрасно розуміють, яка їх чекає гра. Думаю, всі хочуть завтра(21.06.16) зіграти так, як їм хотілося б зіграти на Євро загалом, і показати справді змістовний футбол", - сказав Фоменко.

"Що ж стосується психологічного настрою, то після матчу з Північною Ірландією дуже багато говорилося у ЗМІ про психологію, яка ускладнює стан футболістів. Але я впевнений, що до матчу всі підійдуть у відмінному стані. Ми плануємо зробити деякі заміни у складі команди у порівнянні з попередніми матчами", - додав тренер.

Нічия Німеччини та Польщі позбавила Україну шансу на вихід до 1/8 фіналу Євро-2016

Навіть у разі перемоги над Польщею 21 червня у заключному турі, збірна вище четвертого місця не підніметься.

У другому турі групового раунду Євро-2016 збірні Німеччини та Польщі зіграли внічию та позбавили Україну навіть теоретичних шансів на плей-офф.

Євро-2016. Група С. 2-й тур

Німеччина - Польща 0:0

Після другого ігрового дня в групі С Німеччина і Польща мають по 4 очки, Північна Ірландія - 3, а Україна - 0.

Таким чином, через нічию у матчі між німцями та поляками збірна України остаточно втратила шанси на вихід до 1/8 фіналу. Навіть у разі перемоги над Польщею 21 червня у заключному турі, команда Михайла Фоменка вище четвертого місця не підніметься, оскільки поступається Північній Ірландії за особистими зустрічами.

Джерело: Еспресо.TV

Євро-2016. Україна - Північна Ірландія - 0:2

У другому турі групового раунду Євро-2016 збірна України поступилася Північній Ірландії.

Гол: Макоулі, 49, Макгін, 90+6.

Українська збірна неочікувано програла у груповому матчі Євро-2016 проти Північної Ірландії.

У порівнянні з попереднім поєдинком проти збірної Німеччини головний тренер збірної України Михайло Фоменко зробив лише одну заміну — в основі з перших хвилин замість Романа Зозулі вийшов Євген Селезньов.

На початку першого тайму підопічні Михайла Фоменка перехопили ініціативу і організували кілька небезпечних атак. Після удару Ярмоленка з-за меж штрафної м’яч влучив у руку гравцю ірландської збірної, однак арбітр не побачив порушення правил.

Ближче до середини першого тайму суперник української команди вирівняв гру і створив момент біля воріт Андрія П’ятова — справа прострілили на Конора Вашингтона, але він не зміг нанести акцентований удар.

Після цього команда Північної Ірландії навіть перехопила ініціативу, проте забити українській збірній так і не змогла.

Другий тайм обидві команди розпочали активніше, обмінявшись небезпечними моментами. Однак на 49 хвилині матчу українська збірна пропустила: Гарет Маколі відірвався від Хачеріді і головою переправив м’яч у ворота.

Відразу ж підопічні Фоменка мали можливість відігратися, однак Макговерн зміг відбити удар Селезньова.

Ускладнювали гру обох команд погодні умови у Ліоні — дощ, який у другій половині матчу переріс у град. Головний арбітр навіть зупинив гру, відвівши команди у роздягальню. Після кількахвилинної паузи матч продовжився.

Українські футболісти намагалися відігратися, проте гра у нашої збірної в атаці не клеїлась. На 70 хвилині непоганий шанс забити гол мав Коваленко — м’яч після його удару розминувся зі штангою.

Після виходу на футбольне поле Романа Зозулі гра української команди активізувалася: хороший момент мав Віктор Коваленко і Андрій Ярмоленко. Вихід молодого Олександра Зінченка проте не змінив перебігу гри. А вже у доданий час ірландці змогли забити вдруге - відзначився Найл Макгін. 0-2 - остаточний результат гри.

Джерело: День

Фоменко назвав склад збірної України на Північну Ірландію

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко визначився зі складом збірної України на гру з Північною Ірландією.

Став відомий стартовий склад збірної України. У порівнянні з матчем проти Німеччини Михайло Фоменко зробив одну зміну — на вістрі атаки він замінив Романа Зозулю на Євгена Селезньова, передає Еспресо.TV.

На решті позицій вийшли гравці, які розпочинали стартову гру Євро-2016 12 червня. Ворота захищатиме Андрій П'ятов. У обороні зліва-направо розташуються В'ячеслав Шевчук, Ярослав Ракицький, Євген Хачеріді та Артем Федецький. У опорній зоні діятимуть Тарас Степанеко та Сергій Сидорчук. Позицію лівого хавбека займе Євген Коноплянка, а правого — Андрій Ярмоленко. А позицію плей-мейкера знову займе Віктор Коваленко.

Фоменко: "Ми постараємося реалізувати свої можливості у матчі з Північною Ірландією"

Збірна України має створити більше моментів у матчі з Північною Ірландією, ніж у грі проти Німеччини, і реалізувати їх.

Про це на прес-конференції в Ліоні заявив головний тренер української збірної Михайло Фоменко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Будь-яка команда грає так, як їй дає змогу реалізувати свої плани і можливості суперник. Я думаю, що так само буде і завтра(16.06.16). Ми постараємося реалізувати свої можливості, а футболісти Північної Ірландії спробують нам нав'язати свої принципи побудови гри. Наші хлопці це все прекрасно розуміють, неодноразово проходили через це", - сказав він.

Фоменко повідомив, що травм у гравців збірної України немає, а тренерський штаб і медперсонал зробили все можливе, щоб футболісти були на 100% готові до цієї гри.

Захисник Артем Федецький зазначив, що команда переглядала матч Польщі та Північної Ірландії.

"Це дуже хороша збірна, яка б'ється до останнього на футбольному полі. Звичайно, нам буде нелегко. Але у нас є свої заготовки. Ми повинні грати першим номером, пресингувати. Я сподіваюся, що завтра складеться так, як буде краще для нас", - наголосив він.

Федецький вважає, що 16 червня - ключовий матч для двох збірних.

"У Північній Ірландії дуже небезпечні стандартні положення. А нам свої шанси, які у нас будуть, потрібно буде повністю реалізувати, навіть напівмоменти. Концентрація повинна бути протягом усіх 90 хвилин", - заявив він.

Федецький: "У нас на збірну Північної Ірландії є свої заготовки"

Захисник збірної України вважає, що сьогодні на команду чекає складна гра.

Збірна України підготує до матчу Євро-2016 проти Північної Ірландії власні заготовки, які допоможуть команді досягти позитивного результату.

Про це на прес-конференції в Екс-ан-Провансі сказав український захисник Артем Федецький, повідомляє Sport Arena.

"Північна Ірландія? Дуже хороша збірна, яка до останнього б'ється за результат і не відпускає суперника. Тому знаємо, що нам буде нелегко, але у нас є і свої заготовки, за допомогою яких ми збираємося досягати позитивного результату", - сказав Федецький.

Захисник додав, що до матчу проти Північної Ірландії команда підійде у хорошій фізичній формі.

"Що стосується відновлення, то наші масажисти і лікарі роблять все необхідне, щоб ми прекрасно відновлювалися. На міні-зборі перед Євро ми заклали хороший фундамент фізичної готовності, і до завтрашнього матчу ми підійдемо у відмінному стані", - заявив футболіст.

Він також прокоментував матч проти збірної Німеччини в першому турі Євро-2016.

"Це був дуже крутий матч. Після таких поєдинків розумієш всю сутність своєї футбольної кар'єри — з восьми років і до сьогодні. Граючи в таких матчах, ти аналізуєш весь свій футбольний шлях і розумієш, чого ти досяг і чого ще хочеш досягти", - додав Федецький.

Євро-2016. Німеччина-Україна - 2:0

У стартовому матчі чемпіонату Європи збірна України поступилася Німеччині з рахунком 0:2.

Євро-2016. Група С. 1-й тур.

Німеччина — Україна 2:0

Гол: Мустафі,19, Швайнштайгер, 90+2.

Німеччина:Нойер - Хеведес, Боатенг, Мустафі, Гектор - Хедіра, Кроос - Мюллер, Озіл, Дракслер (Шюррле, 78) — Гьотце (Швайнштайгер, 90).

Україна:П'ятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук - Сидорчук, Степаненко - Ярмоленко, Коваленко (Зінченко, 73), Коноплянка — Зозуля (Селезньов, 66).

Попередження:Коноплянка, 68.

Збірна України у матчі проти Німеччини першою створила небезпечний момент. На 5-й хвилині після перехоплення Артема Федецького та його прострілу справа з-за меж штрафного майданчика, відмінно пробив в правий кут Євген Коноплянка, але суперників від голу врятував, здійснивши блискучий сейв, голкіпер Мануель Нойєр.

Німеччина свій шанс на 19-й хвилині використала. Тоні Крос виконав штрафний з правого флангу, а Шкодран Мустафі виграв верхову боротьбу у Сергія Сидорчука та відправив м'яч головою у сітку. 1:0.

Україна до перерви могла відігратися двічі. На 27-й хвилині після кутового у виконанні Коноплянки, удару головою впритул завдав Євген Хачеріді, проте знову фантастичну реакцію продемонстрував Нойєр.

Ще за 10 хвилин Коноплянка пробивав вже по порожніх воротах, після того, як Нойєр зіграв на виході, але Німеччину цього разу врятував захисник Джером Боатенг, який вибив м'яч з лицьової лінії.

Після перерви команда Йоахіма Льова перехопила ініціативу і, встановивши контроль над м’ячем, практично нічого не дозволяла зробити українцям в атаці.

А в компенсований арбітром час Німеччина впіймала українців на контратаці,яку завершив Бастіан Швайнштайгер, який встановив підсумковий рахунок - 2:0.

Склад збірної України на Євро-2016

12 червня українська збірна зіграє свій перший матч проти збірної Німеччини.

Офіційне відкриття цьогорічного Євро-2016 відбудеться вже сьогодні, а 12 червня українська збірна зіграє свій перший матч проти збірної Німеччини. Журналісти підготували інфографіку про склад команди на чемпіонаті.

Тренерський штаб:

Фоменко Михайло Іванович - головний тренер національної команди

Онищенко Володимир Іванович - тренер національної команди

Шевченко Андрій Миколайович - тренер національної команди

Воротарі: Денис Бойко ("Бешикташ", Туреччина), Андрій Пятов ("Шахтар"), Микита Шевченко ("Зоря").

Захисники: Артем Федецький ( "Дніпро"), Євген Хачеріді ( "Динамо"), Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, В'ячеслав Шевчук, Богдан Бутко (всі - "Шахтар").

Півзахисники:Руслан Ротань ("Дніпро"), Сергій Рибалка, Денис Гармаш, Сергій Сидорчук, Андрій Ярмоленко (всі - "Динамо"), Євген Коноплянка ("Севілья", Іспанія), Анатолій Тимощук ("Кайрат", Казахстан), Олександр Караваєв ("Зоря"), Тарас Степаненко, Віктор Коваленко (всі - "Шахтар"), Олександр Зінченко ("Уфа", Росія).

Нападники:Роман Зозуля ("Дніпро"), Пилип Будківський ("Зоря"), Євген Селезньов ("Шахтар").

Матчі збірної у груповому етапі:

Німеччина — Україна — 12 червня 2016 року о 22:00 на стадіоні STADE PIERRE-MAUROY, м. Лілль;

Україна — Пів. Ірландія — 16 червня 2016 року о 19:00 на стадіоні PARC OLYMPIQUE LYONNAIS, м. Ліон;

Україна — Польща — 21 червня 2016 року о 19:00 на стадіоні STADE VELODROME м. Марсель.

Форма збірної України на Євро 2016: дизайн футболки виконаний у стилі хенлі. Орнамент сформований переплетенням ниток, в результаті чого утворюється картатий візерунок, що складається з горизонтальних і вертикальних смуг.

Джерело: Укрінформ, Espreso.TV.

Схожі новини