Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нехай збідніє великодній кошик, та за квиток останню гривню віддамо!

 Журналіст «ВЗ» стояв у черзі за квитками на матч «Шахтар» - «Севілья» і ще раз переконався у фанатизмі вболівальників.

Одна з гарячих точок Львова у ці дні — площа перед євростадіоном. Тут від 16 квітня юрмляться тисячі охочих потрапити на «історичний» матч Ліги Європи між донецьким «Шахтарем» і «Севільєю» з однойменного іспанського міста. У разі, якщо команда Луческу здолала би Коноплянку та компанію, «гірники» вдруге у своїй історії потрапили б у фінал єврокубка. Схожий ажіотаж був минулого року, коли національна збірна грала зі словенцями. Про майбутній суперпоєдинок галичани заводять мову на кожному кроці, шукаючи можливостей дістати омріяну перепустку на «Арену Львів». Про ціну не йдеться — фани готові врізати кошти зі свого великоднього бюджету… У черзі за квитками стояв і кореспондент «Високого Замку».

Віконця кас відчиняють о 10.00, але вже за дві години до «часу Х» під цими «амбразурами» справжній Вавилон. На перших порах серед уболівальників панує хаос, виникають перепалки, дехто бере за барки хитрого конкурента, який намагається обманним шляхом просунутися вперед. Аби погасити пристрасті, до стадіону приїхало авто з поліцейськими, адміністрація виставила турнікети. А сама черга почала складати список присутніх (краєм вуха почув про № 733) і народила у своїх лавах «модератора», який регулює потік... З розмов довкола дізнаємося, що, крім місцевих, за квитками стоять жителі Золочева, Коломиї, Тернополя, є «ходоки» з Луцька. Контингент від 20 до 40 років. Помічаємо сивих дядьків, яким за 60, є також жінки, вперед їх ніхто не пропускає. Багато студентів. Чекають своєї черги інваліди без ніг, незрячі, незважаючи на дощ із градом. Надибали двох учасників АТО у камуфляжі. Є люди, одягнуті скромно, а є вельми представницькі, у краватках. З їхньої бесіди можна зрозуміти, що працюють керівниками турбази і бюро подорожей, начальниками відділів. Аби не завалити роботу, дають телефоном вказівки підлеглим. А ще переглядають футбольні інтернет-новини, Зокрема, коментують черговий гол Мілевського у чемпіонаті Румунії, а також дискутують, чи очолить Маркевич турецький «Галатасарай» або ж англійську «Астон Віллу»...

Судячи з реплік у черзі, дешевих квитків — по 150-200 грн. — уже немає. Беруть по 300. Дехто не зупиняється перед тим, щоб викласти з гаманця 600 грн. Через планшет заглянув у соцмережу і побачив готовність деяких спритників продати квитки на півтори сотні дорожче від номіналу... З передніх позицій доносяться голоси відчаю: один чоловік прийшов без обов’язкового SMS-коду, інший забув узяти посвідчення особи — отож обом відмовили у придбанні квитків. Ще інший хотів додаткового квитка для внука, але більше чотирьох в одні руки не дають. Сусід по черзі розповідає, що має знайому у касі. Подзвонив їй і попросив, аби обслужила раніше. Та де там — каже, через наплив людей не має коли навіть у туалет сходити!

Через дві години стояння дехто, зголоднівши, «забиває» чергу, а сам, прихопивши пакет з канапками і «рідненьку-біленьку», чимчикує у ближню лісопосадку перекусити. Туди ж прямують щасливці, які вже розжилися на квитки, — обмивають покупку. Кличуть відзначити подію знайомих…

Якийсь пан із окулярами на кінчику носа, що представився нам Миколою Гуменецьким, раптом ділиться своєю ідеєю: хлопці, та ж у нас у «Севільї» є своя людина — колишній гравець «Карпат» Швед! А якщо через нього в іспанських касах замовити квитки у гостьовий сектор? Публіка обговорює цей варіант, але вважає його «непідйомним»... Пан Микола не вгаває, розважаючи уболівальників дотепними приколами. Коли втомлені касирки перед 20-ю годиною попереджають про закриття (робочий день збігає!), він «погрожує»:

— Якщо ви зараз не продасте ось цим гарним хлопцям квитки, ми, на знак протесту, вболіватимемо за «Севілью»!

Черга вибухає реготом. І вимушено розходиться. Щоб прийти сюди наступного ранку.

P. S. За перші три дні продажу на матч «Шахтар» — «Севілья» реалізовано більше 15 тисяч квитків.

Схожі новини