Передплата 2024 «Добрий господар»

До матчу з «Шальке» газон «Арени Львів» готують від початку зими

Тож 18 лютого смарагдовий «килим» буде в порядку

Три тижні залишається до початку весняного циклу в європейських футбольних кубках. У Києві матч Ліги чемпіонів місцевого “Динамо” з англійським “Манчестер Сіті” через дискваліфікацію “Олімпійського”відбуватиметься, швидше за все, за порожніх трибун. А от у Львові, де 18 лютого донецький “Шахтар” у рамках Ліги Європи спробує перемогти німецький “Шальке-04”, як завжди, очікується аншлаг. За інформацією, яку отримав “Високий Замок” зі стану “гірників”, на понеділок,

25 січня, уболівальники викупили 12 тисяч (із 34 тис.) квитків. Очевидно, пожвавлення біля кас очікується ближче до дня поєдинку. А от чи спроможний буде витримати цей топовий матч у зимову пору газон “Арени Львів”? Про це — у розмові з директором стадіону Денисом Ринським.

- «Килим» на нашому стадіоні, - каже пан Денис, - готують за всіма правилами виконання агротехнічних заходів, обслуговують його протягом всієї зими. Він добре пережив морози, перебуває у прекрасному стані...

- Чи не завчасна ця підготовка? На деяких стадіонах заведено “будити” газон із зимового “сну” незадовго до гри на ньому...

- Враховуючи, що єврокубковий матч у нас відбудеться досить рано, не було можливості вкладати поле “спати”. Активні агротехнічні заходи проводили постійно: на газоні відкривали спеціальну “ковдру”, газон підігрівали, підсвічували, підживлювали, підстригали. При його підготовці враховували всі чинники: період проведення матчу, кліматичні умови, інтенсивність майбутніх навантажень. На “Арені Львів” працюють одні з найкращих в Україні футбольних агрономів. Неоціненну допомогу надають нам фахівці донецького “Шахтаря”. Немає на що жалітися - з газоном все гаразд.

- Чи цікавляться станом поля Мірча Луческу, представники “Шальке”?

- Наставник “Шахтаря” через свої служби завжди у курсі всіх подій. А німецьким футболістам важливо буде мати інформацію про газон уже напередодні самого поєдинку.

- Крім Ліги Європи, уболівальники мріють побачити на “Арені Львів” ще й відбіркові матчі до чемпіонату світу 2018 року. Чи знято зі стадіо­ну дискваліфікацію на проведення цих ігор?

- Наскільки мені відомо, активних рухів у цьому напрямі поки що не відбувається. Але я знаю, що Федерація футболу України, керівництво області, міста налаштовані звернутися до УЄФА, ФІФА, щоб санкції щодо “Арени Львів” було переглянуто. У нас багато що змінилося у кращий бік після матчу Україна — Сан-Марино. Здобутий досвід, високий рівень організації футбольних матчів, які ми продемонстрували у 2014-2015 роках, дають підстави претендувати на зміну покарання. Віриться, що восени 2016 року наш стадіон зможе приймати відбіркові матчі Мундіа­лю-2018.

- Готуючись до фінального турніру Євро-2016, наша національна збірна проведе навесні кілька товариських спарингів. Можливо, вони відбудуться і на “Арені Львів”?

- Не полишаємо надії на це. Але рішення прийматиме Федерація футболу України. Перед поїздкою у Париж добре було б нашим хлопцям зіграти на фартовій “Арені Львів”...

Схожі новини