Передплата 2024 «Добрий господар»

На Євро-2016 Україна в одній групі з Німеччиною, Польщею і Північною Ірландією

Українська група С — одна з найсильніших у фіналі футбольного чемпіонату Європи

У Парижі відбулося жеребкування фінальної частини футбольного Євро-2016. Збірна України потрапила до групи С, де її суперниками будуть збірні Німеччини, Польщі й Північної Ірландії. Перший матч у Франції українці зіграють з німцями.

Склади інших груп:

Група А: Франція, Румунія, Албанія, Швейцарія.

Група В: Англія, Росія, Уельс, Словаччина.

Група D: Іспанія, Чехія, Туреччина, Хорватія.

Група Е: Бельгія, Італія, Ірландія, Швеція.

Група F: Португалія, Ісландія, Австрія, Угорщина.

Польща хоче звести рахунки з Україною на Євро-2016.

Польща має звести футбольні порахунки з Україною за поразки у відбірковому циклі до Чемпіонату світу 2014 року.

Таким чином президент Польської федерації футболу (PZPN), відомий в минулому футболіст “Ювентусу” та “Роми” Збігнєв Бонєк прокоментував польським журналістам жеребкування групової стадії Євро-2016, що відбулося в суботу в Парижі, передає Укрінформ.

“З Німеччиною буде значна мобілізація і можна щось з цього отримати. Ми в цьому переконалися під час останнього відбіркового циклу (перемога поляків 2:0. - Ред.). Натомість, з Україною ми маємо футбольні порахунки, які треба звести. Йдеться про недавнє минуле (дві поразки від українців 0:1 і 1:3 у відбірковому циклі до ЧС-2014)”, - заявив Бонєк.

Натомість стиль гри збірної Північної Ірландії він назвав подібним до збірної Ірландії, з якою Польща грала в останньому відбірковому циклі, що дає полякам “певну дозу” впевненості та психологічної переваги.

Він підкреслив, що є “стриманим оптимістом” щодо виходу Польщі з групової стадії турніру, проте відмовився давати прогнози.

Водночас, головний тренер збірної Польщі Адам Навалка у коментарі польським ЗМІ назвав збірну України “серйозним суперником”, до гри з яким треба буде ретельно готуватися. Він зауважив, що переглядав матчі плей-оф України із Словенію, і що у складі України є хороші футболісти, які грають у дуже сильних клубах як “Шахтар” чи “Севілья”.

Схожі новини