Передплата 2024 «Добрий господар»

Блаттер: "Скандал у ФІФА спровокував Мішель Платіні"

  • 28.10.2015, 16:07
  • 2 604

Президент ФІФА Йозеф Блаттер, відсторонений на 90 днів, звинуватив главу УЄФА Мішеля Платіні у спланованій кампанії проти нього.

Про це повідомляє Трибуна.com.

Про кризу у ФІФА

Вона розпочалася 25-26 травня цього року, коли в Цюріху були заарештовані шість членів ФІФА і один співробітник комерційної компанії. Цікаво, що під час арешту, який стався о 6 ранку, біля готелю опинилися американські журналісти. Тоді все й почалося. У пошуках винного у всіх гріхах відповідь знайшлася швидко: "Звичайно, це президент ФІФА. Це все Блаттер!"

Це була спланована акція проти президента ФІФА. При цьому всі конфедерації мене підтримували, і тільки УЄФА робив спроби змістити мене. Вони не увінчалися успіхом. Навіть після цього інформаційного цунамі я був переобраний президентом. Парламент ЄС двічі приймав резолюцію, закликаючи не вибирати Блаттера. Але це ж пряме втручання політики у спорт.

Про Платіні

Спочатку метою атаки став я. А затіяв все Мішель Платіні. Це особисте. У політичні розбірки це переросло пізніше, коли програвши право на проведення Кубка світу країни включилися в кампанію по розвалу ФІФА. Але ФІФА не можна знищити, це не швейцарський банк або звичайна компанія. Вона не може бути захоплена таким способом.

Спільно зі швейцарською владою ці країни влаштували атаку на ФІФА та її президента. Упевнений, що, коли все тільки починалося, в УЄФА не уявляли, що це переросте в міжнародний політичний скандал. Ви це добре знаєте, між США і Росією є проблеми. І так вийшло, що Кубок світу і президент ФІФА опинилися в епіцентрі конфлікту двох найбільших геополітичних сил.

Чому я не подобаюся Платіні? Про це краще запитати у нього. Він завжди хотів бути президентом ФІФА. Однак йому не вистачило сміливості виставити свою кандидатуру на вибори 2015 року.

Про Кубок світу у Росії і Путіна

Мені доводилося спілкуватися з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і, звичайно, з президентом Володимиром Путіним. Володимир Володимирович - хороший друг Йозефа Йозефовича (сміється). Одного разу я зустрівся з Путіним з приводу проведення Росією Кубка світу. Він дуже хотів, щоб Росії дістався турнір, і запитав мене, чи можливо це. Я відповів, що можливо. Це вписувалося в концепцію ротації континентів.

У важких ситуаціях я завжди отримував повну підтримку від президента Путіна. Це мені дуже допомагало. У свою чергу я підтримую його у всіх дискусійних моментах, - сказав Блаттер в інтерв'ю ТАСС.

Схожі новини