Передплата 2024 ВЗ

Дорога у футбольний Париж пролягає через Львів

Квитки на матч Україна – Словенія, в якому розігруватимуть путівку на Євро-2016, надійдуть у продаж через кілька днів.

Багатомільйонна армія вітчизняних уболівальників футболу живе в очікуванні головного домашнього матчу року. У суботу, 14 листопада, відбудеться перший стиковий поєдинок національних збірних України і Словенії, які виборюватимуть одну з чотирьох додаткових путівок на Євро-2016 у Франції. Те, на що підопічні Михайла Фоменка не спромоглися протягом відбіркового циклу, належить зробити у бліц-двобої зі словенцями. Тими самими, які, нагадаємо, не пустили нас на Євро-2000. Потрібен реванш! За рішенням Федерації футболу України, першу гру П’ятов, Ярмоленко, Коноплянка і К° проведуть на “Арені Львів” (вміщує 34 тисячі 915 глядачів).

Наповненість головного стадіону Галичини удвічі менша, ніж НСК “Олімпійський” у Києві, але мотиви вибору зрозумілі. Вони — зі сфери психології. Під склепінням “Олімпійського” нашим хлопцям останнім часом не щастить: збірна програла іспанцям... У Львові все по-іншому — одна лише атмосфера тутешніх стадіонів (на яких збірна не програвала ні разу!) здатна окрилити футболістів. Натхненна і результативна гра дозволила б закласти вагому основу у перемогу за підсумками двох матчів (поєдинок-відповідь пройде 17 листопада у Маріборі, на стадіоні “Людскі врт” (“Народний сад”), який вміщує 12 тисяч 432 глядачі і де словенці не програвали чотири останні роки, зокрема, перемогли збірну Росії). Отож, найперше нам треба зробити добрий заділ вдома. Місто Лева готове допомогти у цьому своїм улюбленцям. Так вважає і директор “Арени Львів” Денис Ринський, з яким кореспондент “Високого Замку” поспілкувався після того, як стало відомо, що на цьому стадіоні вирішуватиметься доля українського квитка на Євро-2016.

- Як ви сприйняли повідомлення про ще один міжнародний матч на “Арені Львів” - як додатковий клопіт, як високу довіру? А, можливо, лобіювали таке рішення перед ФФУ?

- Ми дуже раді, що такий важливий матч пройде у Львові. Як відомо, на нашій арені національна збірна проводить усі матчі з успішним результатом. Виходячи з цього, мабуть, Федерація футболу доручила нам і львівським уболівальникам таку важливу місію - підтримати головну команду на останньому кроку до участі у фінальній частині Євро-2016.

- Коли, де, скільки (і за скільки) можна буде придбати квитки на матч Україна — Словенія? Чи практикуватимуть колективні заявки, онлайн-купівлі через Інтернет? Можливо, буде регіональний (по областях) принцип розповсюдження квитків, адже “наживо” матч захочуть подивитися фани зі всіх куточків країни?

- Ще рано говорити про квитки. Цим питанням займаються зараз у ФФУ. Думаю, протягом тижня таку інформацію буде надано через медіа-ресурси Федерації і портал стадіону “Арена Львів”. Упевнений, вболівальники зможуть без проблем придбати квитки через усі можливі канали комунікації, у тому числі — у режимі онлайн.

- Про безпеку на майбутньому матчі. Після “фаєр-шоу” у грі “Карпати” - “Ворскла” на стадіоні “Україна” у чиновників УЄФА можуть виникнути побоювання, аби щось подібне не повторилося на “Арені Львів”. Як уникнути таких та інших ексцесів? Адже у разі неадекватної поведінки фанів до нас застосують нові серйозні санкції. Не буде шансів поборотися за відміну дискваліфікації цього стадіону на відбіркові матчі до чемпіонату світу 2018 року...

- Я ніяк не порівнював би ці речі. Стадіон “Арена Львів” є місцем для культурного і цивілізованого перебування вболівальників, тут створено усі необхідні умови для цього. Вірю у те, що нікому не спаде на думку приносити зі собою заборонені речі на стадіон та влаштовувати будь-які “шоу”. Рівень безпеки та дружня атмосфера на матчах, як відбуваються на “Арені Львів” в останні півроку, дають усі підстави вважати, що формується нова позитивно налаштована спільнота вболівальників, котрі приходять на стадіон виключно для того, аби підтримати наших спортсменів. Однак, попри все, безпека матчу буде організована на найвищому рівні.

- До матчу зі словенцями залишилося майже три тижні. Який додатковий сервіс ваші працівники готові запропонувати вболівальникам, щоб перебування на “Арені Львів” для них було приємним?

- Одне з основних питань, котре потребує вдосконалення: транспорт. Попрацюємо із перевізниками, а також спробуємо поліпшити механізм заповнення парковок на стадіоні. Треба спростити і одночасно пришвидшити як доїзд на стадіон, так і швидкий виїзд громадського та приватного транспорту з “Арени Львів”.

Схожі новини