Передплата 2024 «Добра кухня»

Побачити Париж – і перемогти його!

До топ-матчу з іменитим французьким ПСЖ на «Арені Львів» уболівальникам додатково обладнали 366 місць

Футбольний Львів живе в очікуванні суперпоєдинку на своїй євроарені. Наступної середи, 30 вересня, у столиці Галичини донецький “Шахтар” проведе перший у цьому сезоні домашній матч групового етапу Ліги чемпіонів. Суперник, французький “Парі Сен-Жермен” — із компанії світових грандів. Чого варті лише ці імена: бразильський захисник Давид Луїс, аргентинський хавбек Анхель Ді Марія, уругвайський форвард Едінсон Кавані і його шведський партнер в атаці Златан Ібрагімович! Та й наставник у ПСЖ знаменитий - екс-півзахисник і екс-наставник збірної Франції Лоран Блан. На цих авторитетах амбітність паризького клубу не закінчується: суперник донеччан днями заявив, що готовий викласти майже 150 млн. євро за те, щоб з наступного року його кольори захищала мегазірка світового футболу Криштіану Роналду!

Поєдинок 30 вересня обіцяє бути видовищним, суперцікавим. Парижани хочуть закріпити свій турнірний успіх після першої, вдало проведеної зустрічі з шведським “Мальме” (2:0). А хлопцям Мірчі Луческу будь-що захочеться реабілітуватися після нищівної поразки на старті від мадридського “Реала” (0:4). “Помаранчево-чорні” уже заявили, що будь-що прагнутимуть перемогти, і при цьому, як завжди, сподіваються на шалену підтримку львівських трибун, які гнатимуть їх на штурм чужих воріт.

А підтримка, поза сумнівом, буде. Як розповіли кореспондентові “Високого Замку” в адміністрації донецького клубу, станом на минулу неділю у касах “Арени Львів” було продано більш як 80% квиткових пакетів (дають право на відвідування усіх трьох домашніх матчів “Шахтаря” на груповому етапі — з ПСЖ, “Мальме”, “Реалом”). З понеділка стартував продаж окремих квитків на гру з французами (їх ціна від 120 грн., в одні руки продають до двох квитків, потрібно пред’явити посвідчення особи). Щойно у донецькому клубі виконають свої зобов’язання перед постійними вболівальниками за програмою лояльності “Лист очікування”, перепустки на гру з ПСЖ через інтернет-портал tickets.shakhtar.com зможе придбати будь-хто.

У стані “кротів” не сумніваються, що чаша “Арени Львів” у найближчу середу буде заповнена “по вінця”. За умовами УЄФА, 5% квитків (у нашому випадку це 1700 місць) господарі зобов’язані надати для реалізації вболівальникам гостей. Однак, за даними “ВЗ”, наразі французи не зверталися з таким проханням у “Шахтар”, тож, ймовірно, у гостьовий сектор пустять вітчизняних фанів. Зважаючи на шалений ажіотаж довкола цього матчу, дирекція “Арени Львів” додатково обладнала для глядачів 366 крісел — за рахунок використання вільних зон.

Директорові стадіону Денису Ринському ми переказали запитання багатьох фанів: чому на двох відеоекранах “Арени Львів” не транслюють перебігу матчів, зокрема повторів гострих моментів? Ця додаткова послуга ще більше привернула б увагу вболівальників, які відчули б себе “у домашній обстановці” перед телевізором.

- Зробити це неможливо, з міркувань безпеки, - пояснив пан Денис. - Адже трансляція гострих моментів, спірних суддівських рішень може негативно вплинути на безпеку на трибунах, спричинити заворушення.

- А чи правда, що після матчу національних збірних України і Білорусі було звільнено 12 стюардів “Арени Львів”, які начебто не забезпечили порядку на трибунах, зокрема у гостьовому секторі, внаслідок чого білоруські фани використали кілька петард?

- Правда. Користуючись нагодою, хотів би звернутися до уболівальників, які у середу прийдуть на наш стадіон: не приносьте піротехніку та інші заборонені засоби. Свою підтримку футболістам “Шахтаря”, які грають у такій непростій групі, можна висловити в інший, цивілізований спосіб.

Схожі новини