Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Золото» для тата

На Кубку Виклику зі спортивної гімнастики українці вибороли чотири медалі.

На останньому у передолімпійському сезоні гімнастичному турнірі World Challenge Cup, який завершився у хорватському Осієці, українці здобули два “золота” і по одній срібній та бронзовій нагороді.

Недосяжним для суперників на своїх улюблених брусах був Олег Верняєв. До фіналу донеччанин вирішив відбиратися “малою кров’ю”: спростивши програму до необхідного мінімуму, Олег кваліфікувався з останнім, восьмим результатом. Та у фіналі підопічний Геннадія Сартинського продемонстрував чемпіонську гімнастику. Найскладнішу у світі комбінацію на брусах (коефіцієнт складності сягнув космічних 7,200) судді оцінили гідно (8,850 за виконання і в підсумку 16,050 бала). “Це були одні з найважчих змагань за останній рік, — написав Олег на своїй сторінці на ФБ. — Та завдання-мінімум я виконав. “Золото” на брусах — це подарунок татові на день народження”.

Ще одна спроба була в Олега у вправах на коні. Судячи з базової оцінки, боротися в Осієці за найвищий титул повинні були двоє: Верняєв та дворазовий олімпійський призер і володар трьох нагород чемпіонатів світу саме у махах на коні британець Луїс Сміт. Та український гімнаст не втримався “у сідлі”, і “золото” без перешкод поїхало до Великої Британії (15,550). Олег же завершив змагання на сьомій позиції. Попри все, Україна у цьому виді програми без нагород не залишилася. Андрій Сєнічкін з таким лоском виконав свою хоч і не надто складну, шестибальну, комбінацію, що обійшов більш маститих опонентів (14,700). Попереду киянина, окрім Сміта, був господар помосту Роберт Селіман (14,850).

У заключний день перемогу в опорному стрибку святкував Ігор Радівілов. У фіналі маріупольський гімнаст був єдиним, хто на суд Феміди виніс обидва стрибки з коефіцієнтом 6,0. Доволі чисто відпрацювавши кожну зі своїх спроб, вихованець В’ячеслава Лаврухіна (15,275) окупував найвищу сходинку п’єдесталу пошани, на 0,1 бала випередивши свого найближчого переслідувача — японця Ватару Танігаву. А згодом, у фіналі на кільцях, Радівілов поповнив свою медальну скарбничку “сріблом” (15,425). Обійшов нашого гімнаста бразилець Артур Занетті (15,750).

Фото FIG

Схожі новини