Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У матчі з «Реалом» «Шахтарю» треба обрати правильну тактику

У вівторок, 15 вересня, о 21.45 за Києвом, на мадридському стадіоні «Сантьяго Бернабеу» відбудеться одне з найцікавіших протистоянь першого туру групового турніру Ліги чемпіонів сезону 2015/2016. Місцевий «Реал» на чолі з Криштіану Роналду спробує здолати український «Шахтар».

Обидві?команди останні?“внутрішні” матчі перед своїм побаченням виграли з розгромними рахунками: “Реал” на виїзді “розмазав” “Еспаньол” - 6:0, а “Шахтар” у гостях, як кажуть, проїхався танком по “Металістові” — 5:0. У суперництві ґрандів букмекери ставлять на перемогу іспанців. Однак це не означає, що підопічні Мірчі Луческу приречені. Такої думки і «наша людина в Іспанії» - колишній форвард львівських «Карпат» Василь Швед, який разом із сім’єю допомагає адаптуватися у «Севільї» своє­му синові Мар’янові, і, зрозуміло, переглядає всі матчі Примери. Ми попросили екс-карпатівця виступити у ролі експерта поєдинку «Реал» - «Шахтар».

- Наскільки потужно «Реал» виступає у чемпіонаті Іспанії?

- «Реал» зараз виглядає не дуже добре - навіть попри те, що виграв кілька останніх матчів. Загалом, і це відзначає іспанська преса, новий тренер мадридців Рафаель Бенітес поки що не зробив гру «Реала» переконливою.

- І все ж “Реал” є “Реалом”. Чи є шанси у “Шахтаря” зачепитися бодай за очко на виїзді? Що порадили б Луческу, враховуючи кадрові проблеми в його команді? Стати у глуху оборону?

- Шанси є завжди. Голов­не — обрати правильну тактику на гру. Так, у «Реалі» дуже потужна група атаки, але до лінії його оборони, так би мовити, є запитання. Це показали стартові матчі Примери, в яких мадридці протистояли не найсильнішим суперникам. Враховую­чи вразливі місця у захисті «Реала» і те, що такі ситуації любить використовувати донецький бразилець Тейшейра, можна сподіватися на позитивний для нас результат. Ну і не завадило б «Шахтареві» трохи «фарту»…

- На кого, крім Роналду, слід особливо звернути увагу нашим хлопцям?

- Добре виглядає Родрігес. Бейл же грає не на своїй позиції, «під нападниками». У цьому, вважаю, плюс для «Шахтаря».

Схожі новини