Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ніколай КОСТОВ: «Збалансувати гру в «Карпат» не виходить»

А в запорізькому «Металурзі», розповів його нападник Бєлік, «п’ять місяців не платять гроші»

Львівські «Карпати», зігравши внічию з «Говерлою» з рахунком 1:1, не змогли відірватися від ужгородців у турнірній таблиці. Третьої поспіль розгромної поразки зазнав запорізький «Металург», поступившись у Полтаві «Ворсклі» з рахунком 0:5. У «морському» дербі «Чорноморець» здолав в Одесі «Таврію» — 1:0. Нарешті, «Кривбас» розійшовся миром з «Арсеналом» — 1:1.

«Гірське» дербі викликало у Львові підвищений інтерес серед уболівальників, понад 12 тисяч яких прийшли підтримати свою команду. Місце у воротах «Карпат» замість дискваліфікованого Богатінова зайняв Мисак, який дебютував у стартовому складі «зелено-білих». Відзначимо повернення до основи Касьяна, а також дебют у стартовому складі Кенія.

На початку гри Трухін здійснив вилазку лівим флангом, і Даушвілі вчасно в підкаті ліквідував загрозу, вибивши м’яч на кутовий. Карпатівці з гострою відповіддю не забарилися: Бабенко врятував ворота після удару Лукаса, який перед цим обіграв на швидкості двох захисників. Реальну нагоду відзначитись втратив Ле Таллек. Він замикав флангову передачу Одонкора, але Мисак встиг відреагувати на удар, а повторний удар Дам’єна з кількох метрів прийшовся вище воріт. Нарешті, на останній хвилині першого тайму одна з контратак «Говерли» пройшла лівим флангом, і Райчевіч в один дотик замкнув простріл Трухіна.

Другий тайм активніше розпочали «Карпати». Після паса Штіліча до штрафного увірвався Касьян, але його потужний удар прийняла на себе штанга. Ось уже після удару Кенія м’яч знову влучає у ту саму штангу воріт закарпатців... І все ж старання карпатівців завершились взяттям воріт. Після передачі Штіліча Гладкий, якого Ніколай Костов випустив на заміну, випередив Бабенка і проштовхнув м’яч у ворота — 1:1 (це перший гол Олександра з початку сезону). «Говерла» вперше не програла у Львові й вперше забила на полі «Карпат».

У Полтаві запоріжці втретє поспіль програли з великим рахунком... Форвард “Металурга” Олексій Бєлік після гри зазначив: «Буде підніматися питання про зняття команди з чемпіонату. Соромно за гру, за результат, але не все так просто... Чому я, простий хлопець із Донецька, повинен переживати за команду більше, ніж хтось тут у Запоріжжі? Масажисти, лікарі не приїжджають на гру, їм не платять гроші. За п’ять місяців людям винні».

Третій тайм

Олександр СЕВИДОВ, головний тренер «Говерли»

Хотілося нам сьогодні перемогти. Були моменти у нас, були моменти і в «Карпат». Але, напевно, саме тому ми і є сусідами по нижній частині турнірної таблиці, що свої моменти не можемо реалізувати... Ніхто не хотів поступатися. Претензій у мене до футболістів немає. У нашій ситуації кожне набране очко — на вагу золота.

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Карпат»

Хотілося виграти і відірватися від двох останніх команд у турнірній таблиці. Хотілося трохи спокою, але не виходить у нас збалансувати гру... Постійні вилучення, можливо, не можемо награти оптимальний склад. Багато працюємо на тренуваннях, хлопці стараються, але результату немає. Через це команда перебуває в поганому психологічному стані.

Схожі новини