Передплата 2024 «Добрий господар»

Карпатівці роз’їхалися по збірних

У футбольній Прем’єр-лізі – календарна пауза, спричинена відбірними матчами національної збірної України проти збірних Молдови (Кишинів, 12 жовтня) і Чорногорії (Київ, 16 жовтня). Вирушили до тренувальних таборів національних збірних і легіонери «Карпат» – македонець Мартін Богатінов, грузини Муртаз Даушвілі, Леван Кенія, словенець Грегор Балажіц. А Ігор Озарків перебуває у таборі молодіжної збірної України.

Грузинські півзахисники «Карпат» Даушвілі та Кенія зіграють у двох виїзних матчах. Для Левана Кенія запрошення до збірної стало приємною несподіванкою — через травму він уже давно не отримував викликів до національної збірної Грузії. 12 жовтня підопічні Темурі Кецбая зіграють у Гельсінкі проти фінів, а через чотири дні грузини поїдуть до Мінська, де на них чекатимуть білоруси. Після другого туру Грузія ділить друге-третє місця в групі з Іспанією.

Черговий виклик до національної команди Македонії одержав голкіпер «Карпат» Богатінов, в активі якого вже дев’ять матчів за збірну. На Мартіна чекають два “югославські” дербі: 12 жовтня Македонія зіграє проти Хорватії, а 16-го македонці змагатимуться зі сербами. Після двох турів македонці у своїй групі на передостанньому місці.

Головний тренер збірної Словенії Славіша Стояновіч знову запросив центрального захисника «Карпат» Балажіца на два матчі відбору до Мундіалю-2014. Можливо, цього разу Грегор нарешті дебютує у національній збірній? На словенців чекатимуть домашній матч проти Кіпру та виїзний — проти Албанії. Наразі у своїй групі словенці замикають турнірну таблицю.

Наставник молодіжної збірної України Павло Яковенко назвав гравців, які будуть готуватися до товариських матчів «синьо-жовтих» проти збірних Данії (12 жовтня у Києві) та Португалії (15 жовтня). У списку запрошених і 20-річний півзахисник Ігор Озарків, який останнім часом у «Карпатах» грає на позиції правого захисника. Матчі проти данців та португальців — перший етап підготовки нашої «молодіжки» до відбірного циклу чемпіонату Європи 2015 року. Жеребкування цього турніру відбудеться у січні.

Схожі новини