Передплата 2024 «Добрий господар»

Динамівське дербі у Лізі чемпіонів

Торік «Динамо» із Загреба програло усі шість матчів групового етапу...

У середу, 3 жовтня, київське “Динамо” зіграє на рідному “Олімпійському” свій другий матч у групі А футбольної Ліги чемпіонів. Суперник — також “Динамо”, але із Загреба. Ця команда у Лізі чемпіонів не новачок. Минулого року, щоправда, виступ хорватського “Динамо” в Лізі був провальним: загребці програли усі шість матчів групового етапу, пропустивши аж 22 м’ячі... Цього року балканці рішуче налаштовані поліпшити той ганебний результат. І розпочати заробляння очок та грошей футболісти загребського “Динамо” мають намір саме у Києві.

Н а думку головного тренера загребського “Динамо” Анте Чачіча, київське «Динамо» слабше від інших суперників у групі А — «Порту» і ПСЖ. «Перемога над «Хайдуком» повинна додати нам впевненості, — заявив напередодні Чачіч. — Я сказав своїм гравцям, що зараз нам треба їхати за першим мільйоном євро в Лізі чемпіонів» (хорватський клуб одержить ці гроші від УЄФА, якщо здолає в середу київське “Динамо”).

Інтригою поєдинку двох “Динамо” стане хорватсько-хорватське протистояння. За київський клуб грають хорвати Огнєн Вукоєвіч і Ніко Краньчар. «Наш новий головний тренер Олег Блохін привніс залізну дисципліну, — розповів Вукоєвіч. — Очікуємо, що матч проти загребського «Динамо» стане для нас поворотним моментом до глобальних поліпшень. У тому числі в Лізі чемпіонів: хоч ми й програли перший матч групового турніру, можемо вийти з групи». На думку ж помічника Анчіча, Даміра Крзнара, який переглядав матч киян проти луганської “Зорі”, з приходом Блохіна “Динамо” зі столиці України “стало більш агресивним” і «сильнішим за «Аякс», проти якого загребське “Динамо” грало минулого року».

Динамівське дербі стане першим матчем Олега Блохіна в Лізі чемпіонів у ролі головного тренера киян. Знаючи амбіційність Блохіна, можна зробити висновок, що його в матчі на “Олімпійському” влаштує тільки перемога. Зрештою, відступати київським динамівцям нікуди. Після ганебного розгрому від ПСЖ у першому турі (1:4) “Динамо” з берегів Дніпра не має права втрачати очки в матчі з “Динамо” з берегів Сави...

Схожі новини