Передплата 2024 «Добрий господар»

На «Ювентус» і «Челсі» – з такою грою?..

Попри перемогу над данцями, «гірники» виглядали непереконливо.

Напередодні матчу з данським “Нордшелландом” футболісти донецького “Шахтаря” сміливо заявляли: у чвертьфіналі Ліги чемпіонів ми вже грали, тепер наша мета — щонайменше півфінал... Такі великі амбіції треба підкріпити відповідною “амуніцією”, тобто якістю гри. Але в матчі з данцями “Шахтар” не справив враження команди, здатної боротися з найкращими клубами Європи нарівні.

Головний тренер чемпіона Данії, що довго вивчав гру “Шахтаря”, помітив: донецькі бразильці дуже не люблять, коли суперник володіє м’ячем. Пресингувати, активно відбирати м’яча наші гості з Південної Америки вперто не хочуть... У першому таймі “Нордшелланд” намагався потримати м’яча. І поки гостям вистачало для цього фізичних кондицій, бразильські “зірки” донецького клубу виглядали безпорадно. Звісно, коли данці “підсіли”, краща техніка “гірників” далася взнаки, і Генрік Мхитарян забив два голи. Але, якби на місці “Нордшелланда” була команда, здатна проводити у високому темпі усі 90 хвилин, “Шахтарю” було би дуже важко... Загалом, підопічні Мірчі Луческу нічим не здивували. Таке враження, що команда зупинилася у розвитку. “Шахтар” сьогодні грає приблизно так, як грав і рік, і два, і навіть п’ять років тому. Точно так само, як і раніше, зарозумілі донецькі бразильці транжирять гольові моменти... З такою грою вийти з групи Е, фаворитами якої однозначно є лондонський “Челсі” та туринський “Ювентус”, “гірникам” буде складно.

“Челсі” вигравав удома в “Ювентуса” — 2:0. Але “Стара синьйора” довела, що є ще порох у порохівницях, і зрівняла рахунок. Нічия — 2:2, тож турнірну таблицю групи Е очолив “Шахтар”. Свій другий матч у Лізі “гірники” зіграють 2 жовтня — в Італії проти “Юве”.

Група E

І В Н П М О

1. “Шахтар” 1 1 0 0 2-0 3

2. “Челсі” 1 0 1 0 2-2 1

3. “Ювентус” 1 0 1 0 2-2 1

4. “Нордшелланд” 1 0 0 1 0-2 0

Схожі новини