Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські «Карпати» стали «народним клубом» Так як іспанська «Барселона»…

Сенсація в українському футболі – вперше в його історії управління професійним клубом передано в руки… уболівальників. Прецедент створили у Львові. Почесний президент місцевих «Карпат» Петро Димінський керівництво своїм улюбленим дітищем цілковито віддав затятим фанам із громадської організації «Завжди вірні». Про це підписано відповідну угоду.

Відтепер уболівальники самі прийматимуть рішення щодо стратегічного розвитку клубу і вирішення нагальних справ, зокрема впливу на кадрові питання. Як саме це відбуватиметься, наразі не зрозуміло. Керівництво «Завжди вірних» чекає на своєму сайті пропозицій. Петро Димінський пообіцяв, що і надалі фінансуватиме клуб, аж поки він не стане самоокупним, виконуватиме перед футболістами і персоналом клубу усі взяті зобов’язання.

Гендиректор «Карпат» Ігор Дедишин сказав, що клуб запозичив досвід іспанської «Барселони», де кожен вболівальник впливає на свою команду, її менеджмент. На думку Дедишина, тепер наймані працівники клубу (футболісти, тренери, лікарі, технічна обслуга) відчуватимуть відповідальність не тільки перед інвестором, а й перед усіма вболівальниками.

Схожі новини