Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Заможні кроти» проти данських дебютантів

Президент «Нордшелланда» мріє побачити свого колегу з «Шахтаря» Рината Ахметова...

Суперник, із яким “Шахтар” зіграє у середу, 19 вересня, свій перший матч у групі Е Ліги чемпіонів, у футбольній Європі майже не відомий. Це не туринський “Ювентус” чи лондонський “Челсі”, які також потрапили до групи Е... “Нордшелланд” уперше виграв чемпіонат Данії і, за словами президента клубу Аллана Педерсена, приїхав до Донецька “вчитися”. А ще Педерсен розповів, що «хотів би зустрітися і поспілкуватися з президентом «Шахтаря» Ринатом Ахметовим”. Наставник данців “читав, що Ахметов вкладає величезні гроші й дуже любить футбол”.

«Наше завдання в Лізі чемпіонів — набрати стільки очок, скільки зможемо, — розповів Педерсен. — Звичайно, будемо ставити завдання набрати максимум. Хоча розуміємо, що в такій групі зробити це буде дуже складно”. Утім, розслаблятися “Шахтарю” не варто. Минулого року усі в Украї­ні були впевнені, що кого-кого, а кіпрський АПОЕЛ “кроти” просто винесуть з поля... І що вийшло? Зігравши в Донецьку з кіпріотами внічию, “Шахтар” врешті-решт провалив сезон у Лізі. АПОЕЛ натомість дійшов до 1/8 фіналу...

На вівторковій передматчевій прес-конференції у Донецьку на запитання журналістів відповідали головний тренер “Шахтаря” Мірча Луческу і капітан команди Даріо Срна. За його словами, “гірникам” у матчі з “Нордшелландом” потрібна максимальна концентрація з перших хвилин. “Якщо покажемо свій футбол, то будемо фаворитами в цій грі”, — впевнений Срна.

«Ми дуже переживали після провалу в Лізі чемпіонів минулого сезону, — заявив румунський наставник “Шахтаря”. — Гадаю, цього разу виступимо в Європі по-іншому. Я налаштовував хлопців, переконував їх, що це можливо — вийти з групи й пройти ще далі. Мабуть, нам не пощастило з жеребкуванням, адже у групі Е зібралися тільки чемпіони. Утім, це стимулює нас ще більше, і ще більше віримо у свої сили. У кожної команди цієї групи є свої плюси й мінуси, але мені здається, «Шахтар» демонструє найбільш видовищну гру. Нам треба лише показати, на що ми здатні».

Бразильські зірки “гірників” шапкозакидацьких настроїв напередодні матчу з данцями не демонстрували. «Нордшелланд» грає у Лізі чемпіонів, а тут слабких суперників не буває, — розповів півзахисник донеччан Ілсіньо. — У дебютантів Ліги чемпіонів буде просто надзвичайна мотивація». На думку ж нападника Вілліана, “група в “Шахтаря” складна — двоє ґрандів”. Однак, розповів Вілліан, “ми вже доходили до чвертьфіналу чемпіонської Ліги, а тепер наші амбіції — вийти у півфінал цього турніру”.

В іншому матчі групи Е лондонський “Челсі” приймає у середу туринський “Ювентус”.

Схожі новини