Передплата 2024 ВЗ

На Меморіал Ярослава Пастернака з’їхалися баскетбольні вундеркінди

Восьмий рік поспіль у Львові відкривається міжнародний юнацький турнір з баскетболу пам’яті колишнього спортивного репортера газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака (на фото). Крім господарів, вихованців обласної ДЮСШ, за нагороди цих змагань боротимуться їхні ровесники – хлопці-дівчата із Ужгорода, Рівного, а також юні «гуллівери» з Перемишльського воєводства Польщі та баскетбольні таланти зі словацького міста Міхаловец. Багатьом їхнім попередникам цей турнір дав путівку у великий баскетбол…

— Ярослав Пастернак був унікальним журналістом, — сказав у розмові з кореспондентом «Високого Замку» голова обласної федерації баскетболу Львівщини Ігор Савицький. — На початках Незалежності він активно пропагував вітчизняний спорт, своїм словом боровся за його відродження. Завдяки його гострому перу баскетбольна «Львівська політехніка», футбольні «Карпати» отримували підтримку у складні моменти. Багато в чому завдяки цьому журналісту спорт у Львові нині вирує… Турнір пам’яті журналіста Пастернака — дуже хороша справа. Окрім спортивних, він дає ще й гуманітарні результати: діти з різних міст і країн здружуються між собою, обмінюються досвідом, пізнають нові території. За аналогією з цими змаганнями, такий же турнір тепер проводять і у Словаччині.

Урочисте відкриття Меморіалу Ярослава Пастернака відбудеться 14 вересня, о 17.45 на арені спортивного комплексу «Галичина» (вул. Керченська, 8), звідки написав не один гарячий репортаж наш незабутній колега. Цього ж дня на майданчику, який нещодавно приймав учасників відбіркової гри чемпіонату Європи — збірні України і Австрії — пройдуть перші поєдинки юних спортсменів. У суботу-неділю змагання перемістяться у Стрийський парк, у спортзал обласної ДЮСШ.

Приємно, що до організації змагань доклалися багато друзів Ярослава Пастернака — організатори львівського спорту, відомі тренери, педагоги, підприємці, рядові львів’яни, які через пристрасні публікації Ярослава Пастернака отримували не лише інформацію для роздумів, а й уболівальницьку насолоду.

Схожі новини