Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Влучні стріли «Золотої осені»

У Львові лучники змагатимуться на стадіоні «Динамо» і біля Бернардинської стіни.

У вівторок, 11 вересня, на львівському стадіоні «Динамо» (вул. Янева, 10) розпочалися традиційні міжнародні змагання зі стрільби з лука “Золота осінь». Цей турнір проводиться у Львові вже 49 років поспіль і входить до календаря міжнародних змагань Всесвітньої федерації стрільби з лука (створеної саме у Львові — у вересні 1931 року).

За майже п’ятдесят років змагань у Львові побували сотні відомих лучників із багатьох країн — чемпіонів і призерів світових та європейських першостей, учасників Олімпійських ігор. Цього року, за попередніми заявками, на вогневий рубіж вийдуть майже триста учасників — із семи країн та 14 областей України. Серед них побачимо й членів збірної команди України, від яких її голов­ний тренер Віктор Сидорук на завершення сезону на відкритому повітрі очікує високих результатів. Видатному майстрові лучного спорту, який розпочав свою спортивну кар’єру у Львові й часто повертається до рідного міста, 4 вересня минуло 75 років. Його учні напевно захочуть привітати свого Метра влучними пострілами.

У завершальний день змагання відбудуться біля Бернардинської стіни (площа Митна). Минулого року лучники вже стріляли під стіною, і це викликало неабияке зацікавлення глядачів, які великим гуртом зібралися на трибунах. У суботу, 15 вересня, прихильники лучного спорту матимуть можливість побачити на Митній усі види програми: фінали серед жінок та чоловіків, командні змагання серед жінок та чоловіків, а також новий вид, який ввели до програми міжнародних змагань, — боротьба змішаних команд.

Схожі новини