Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російський суд продовжив арешт українського режисера Сенцова до 11 липня

  • 06.05.2015, 18:11
  • 926

Московський міський суд продовжив арешт українського режисера Олега Сенцова до 11 липня 2015 року. «До 11 липня 2015 року продовжили арешт Олегу Сенцову», – повідомляють «Грані.Ру» на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомляв НБН, 8 квітня Лефортовський районний суд Москви ухвалив рішення про продовження терміну утримання Олега Сенцова під вартою до 11 травня.

Нагадаємо, 13 жовтня Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії включила режисера Олега Сенцова в список терористів і екстремістів.

8 жовтня Слідчий комітет Росії відмовився порушувати кримінальну справу за фактом побиття Олега Сенцова через нібито виявлення в будинку режисера батоги. Слідство впевнене, що це свідчить про садомазохистских схильностях пана Сенцова.

11 грудня Верховна Рада прийняла проект постанови з вимогою до Росії звільнити всіх політв'язнів, зокрема, режисера Олега Сенцова. У РФ його звинувачують у підготовці терактів у Криму та участі в «Правом секторі». У Росії також стверджують, що Олег Сенцов отримав російське громадянство автоматично, тоді коли Крим був окупований Росією.

12 грудня Кабінет міністрів встановив сім'ї Олега Сенцова премію в розмірі 5-ти мінімальних зарплат (мінімальна зарплата на сьогодні становить 1218 грн). Родина отримуватиме премію щомісяця до 1 січня 2016 року.

Незалежне бюро новин

Схожі новини