Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На шістдесятиріччя факультету журналістики прибуде 60 “акул пера”

  • 23.04.2015, 18:05
  • 1 063

Цьогоріч Львівський факультет журналістики Франкового університету святкує 60 років. У далекому 1953 році у Львівському державному університеті створили відділення журналістики. А через рік його реорганізували у факультет.

“Святкування 60-річчя факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка розпочалося у п'ятницю, 23 квітня з науково-практичної конференції у стінах університету, — розповів “ВЗ” голова правління Асоціації випускників факультету журналістики Ігор Лубкович. — А урочиста частина, на якій будуть присутні випускники факультету різних років, відбудеться у Актовій залі Франкового вузу у суботу, 25 квітня. Важко сказати точну кількість гостей, оскільки журналісти люди творчі, і вкладатися у часові рамки для них нелегко. Орієнтовано буде 50-60 колишніх випускників. Серед них: письменник Роман Дідула, голова Волинської обласної організації національної спілки журналістів України Михайло Савчак, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, засновник УНІАНу Михайло Батіг”.

Цікаво, що на урочистостях будуть і випускники, подальший шлях яких не пов'язваний із журналістикою. Зокрема, очікують прибуття директора видавництва “Світ” Ігоря Мельника та директора Львівського державного цирку Романа Пришляка. Незважаючи на те, що у пана Мельника у суботу день народження, а у Романа Пришляка — прем'єра у цирку, обоє віддали перевагу саме рідному факультету. А от чи буде на святкуванні факультету його колишній випускник, екс-очільник СБУ Львівщини, колишній перший заступник голови Служби безпеки України Володимир Хімей наразі невідомо.

“60-річчя факультету — це не лише свято, а й хороша нагода поговорити про сучасний стан журналістики, про виклики, які стоять перед суспільством, про те, як ЗМІ можуть долучитися до того, щоб у нас була демократична українська держава, — розповів “ВЗ” випускник факультету журналістики 1981 року, голова наглядової ради Асоціації випускників факультету журналістики Степан Курпіль. — Загалом факультет намагається йти у ногу з часом. На скільки успішно у нього це виходить, побачимо, спостерігаючи за випускниками майбутніх років”.

Схожі новини