Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гіларі Клінтон назвала лідерів Європи «слабаками» через їх позицію щодо України

  • 14.04.2015, 12:03
  • 780

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон жорстко висловилася про європейських лідерів за їх слабку позицію щодо конфлікту на сході України і ставлення до Володимира Путіна. Про це в понеділок, 13 квітня, передає телеканал CNN.

Про це стало відомо від мера Лондона Бориса Джонсона, який переказав слова Клінтон на сніданку сайту Politico у Вашингтоні. Джонсон розповів, що його вразила наполегливість, з якою Гілларі Клінтон говорила про те, як Європа повинна протистояти президенту Росії.

«До однієї думки вона поверталася і поверталася. Європейці, на її думку, ведуть себе як слабаки у відносинах з Путіним», — згадав він, додавши, що це не дослівна цитата, а переказ їх ділової зустрічі, яка відбулася за два дні до цього. Окрім цього, мер Лондона відзначив «майстерність» Клінтон у зовнішній політиці.

«Головною темою для неї був Путін. Якщо за ним не стежити і не кидати йому виклик, він продовжить розширювати вплив по периметру колишнього Радянського Союзу. Вона з тривогою говорила про Естонію та інші балтійські країни. Мене це вразило», — продовжив він. Як відомо, вчора Гілларі Клінтон офіційно оголосила про своє рішення балотуватися на пост президента США.

Джерело: ZAXID.NET.