Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські феміністки - проти Обливаного понеділка

  • 12.04.2015, 23:47
  • 458

Представниці феміністичного руху Львова закликають львів’ян не обливати водою випадкових перехожих на вулицях міста на другий день великодніх святкувань, називаючи такі практики етично некоректними, принизливими і дискримінаційними. Про це йдеться у зверненні львівської громадської ініціативи «Феміністична майстерня».

Як наголошується у зверненні, формат Обливаного понеділка у Львові не має нічого спільного з ритуальним очищенням і перетворився на вуличні нападки, спрямовані проти жінок та інших менш захищених у цьому контексті груп населення. Авторки звернення вважають, що учасники та учасниці цієї недемократичної гри від початку наділені нерівними можливостями.

«Ми звертаємо увагу, що в найгіршій позиції опиняються в цей день саме особи жіночої статі, які найчастіше стають цілями для водяних «обстрілів». Попри сприйняття цього дійства як невід’ємної частини свята, на жаль, обливання перетворює жінку на об'єкт розваги для чоловіків, зачасту позбавлену права на власну волю та права голосу», — йдеться у зверненні. Відтак, «Феміністична майстерня» закликає охочих пообливатись попередньо пересвідчитись, чи підтримують інші учасники цю гру.

Джерело: ZAXID.NET.