Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Страсному тижні у Львові обікрали реабілітаційний центр для воїнів АТО

  • 09.04.2015, 18:49
  • 819

У приміщення реабілітаційного центру для воїнів АТО, що створюється на території Львівської обласної психіатричної лікарні, у ніч на четвер, 9 квітня, вдерлися невідомі злодії, вибили вікна, зламали нові двері і вивезли нове, ще запаковане спортивне знаряддя, усього на суму 17 тисяч гривень. Це стіл "Спорт-мастер 3 в1" столи для тенісу, аерохокею і більярда. Про це журналісту “ВЗ” повідомив лікар-реабілітолог, співголова громадської організації “Білі берети. Волонтери” Андрій Посікіра.

“Це шокуюча подія — таке зробити, та ще й у Страстний тиждень! — каже пан Андрій. — На місці злочину працювали слідчі, є сліди крові, відбитки взуття на дверях. Міліція вже визначилася із підозрюваними, але наразі їхні імена не розголошуємо. Їх розшукують, але їхні телефони відключені і їх немає вдома. Це опосередковано свідчить проти них. Злодії скористалися тим, що на вікнах приміщення дуже ненадійні, тимчасові решітки. Тому що в нас немає коштів на нормальні решітки. Злодії заїхали не територію машиною, винесли через вибите вікно спортивне приладдя і вивезли його машиною. На жаль, на територію лікарні може заїхати і зайти будь-хто. Навколо лікарні дуже велика територія, охорона не встигає все відслідковувати. Так не повинно бути”.

“Високий Замок” вже розповідав про чудову волонтерську ініціативу — у приміщенні закинутого клубу Львівської обласної психлікарні створити сучасний центр реабілітації для воїнів АТО. Взялися за цю справу члени громадської організації “Білі берети. Волонтери”. Робота закипіла — до доброї справи щодня долучаються все більше небайдужих людей. Провели електрику, зробили нову підлогу, вставили нові вікна і двері. Підприємці дають будівельні матеріали для ремонту і облаштування приміщення, активісти привозять одяг, взуття, харчі, постіль, ліки для воїнів. Нещодавно прийшла посилка з ліками від українців з Італії. До спільної справи долучаються найменші — діти зі шкіл і садочків влаштовують концерти для учасників АТО, привозять домашні харчі.

Працюють на будові і воїни, заради котрих це все робиться — хлопці з психологічними та психічними проблемами, які повернулися із зони воєнних дій. Адже для них це корисна “трудотерапія” для подолання посттравматичного синдрому і депресії. На лікуванні у психлікарні перебуває близько півсотні фронтовиків. Реабілітаційний центр мають облаштувати усім, що необхідно для якісного лікування — масажними столами, гідромасажними ваннами, тренажерами, комп’ютерами з Інтернетом та книжками. І от, перед самим Великоднем такий плювок в обличчя... Як розповіла “ВЗ” речник Львівської обласної міліції Світлана Добровольська, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Схожі новини