Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Трускавці скоротять 1300 санаторних працівників

  • 25.02.2015, 21:50
  • 920

Економічна криза добралась і до курортного Трускавця. Менше стало вуличного освітлення та безтурботного сміху у вечірній час. Покинутими виглядають санаторні приміщення у верхній частині курорту. Жодного освітленого вікна не видно у зачинених велетнях – санаторіях «Рубін» та «Янтар». Про тривожний час красномовніше за будь-які слова свідчать безлюдні площі перед бюветами мінеральних вод №1 та №2, де за звичних обставин з ранку до ночі нуртує життя.

Найбільший санаторний бренд міста — ТзОВ «Трускавецькурорт» оголосив про заплановані масові скорочення. Йдеться про звільнення, як заявив на прес-конференції міський голова Трускавця Руслан Козир, близько 1300 людей. Цю болючу процедуру на найбільшому підприємстві міста «Нафтусі», яким було і залишається ТзОВ «Трускавецькурорт» із своїми 7 санаторними підрозділами, ста­раю­ться провести якомога безболісніше. Анонсованими скороченнями стривожились не тільки трускавчани, а цілий регіон. Жителям Борислава, Дрогобича, Стебника, як, зрештою, і селянам з Дрогобицького району неабияк залежить на тому, аби Трускавець залишався острівцем стабільності, яким був донедавна: 65% людей, які працюють на курорті, — жителі сусідніх міст та сіл Дрогобицького району.

Не виключено, що навесні закриють курортну поліклініку №1 та перейдуть на неповний робочий день і в санаторії «Алмаз», як, зрештою, і в багатьох інших оздоровницях. Нічого не зробиш — немає відпочиваючих. Найперше від жорстких випробувань кризою та війною потерпають санаторії, які були орієнтовані на соціальні путівки.

Відносно непогано почуваються трудові колективи елітних оздоровниць —?наприклад,?готельно-відпочинковий комплекс «Карпати» заповнений на 80%.

Схожі новини