Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Актриса Ірма Вітовська відмовилася зніматися в російських серіалах

  • 16.02.2015, 19:35
  • 841

Відома українська актриса й телеведуча Ірма Вітовська категорично відмовилися зніматись у російських фільмах. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

Відома українська актриса й телеведучаІрма Вітовська категорично відмовилися зніматись у російських фільмах. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Коли почалася війна, в мене були певні гонорари від зйомок у російських серіалах, я багато давала на благодійність. Але потім відмовилася співпрацювати з російськими кіновиробниками, — сказала пані Вітовська. — Зрозумійте, мені неприємно бути навіть "у кадрі" на машині з номерами чужої держави! Або тримати в руках "інші" грошові банкноти, а потім вдавати, що я "афігенная русская деревенская баба". Це в той момент, коли серед знайомих є поранені... Це — не сумісне. Я — на екрані — "русская баба", а в нього ручки і ножки немає "завдяки" росіянам...".

Актриса зізналася, що це рішення далося їй непросто: "випила 200 грамів коньяку — і склала всі повноваження зі зйомок у росіян. Мені аплодували. А я вийшла й думаю: що ж далі робити? Звикла бути в цьому постійному русі. Так, серіали — це конвеєр. Хоча там ти не ловиш "зірок", тому що всі зірки розписані на обличчя іншої країни. Ти майже завжди граєш на другому плані. Хоча бували і попадання, тільки тому, що хтось злітав зі зйомок...".

Натомість, переконана Ірма Вітовська, потрібно дбати про рівень українських серіалів. "Вибирайте: ви робочі бджоли у вулику — чи просто трутні?", — закликала актриса.

Натомість українські телеканали від російських серіалів відмовлятися не поспішають.