Передплата 2024 ВЗ

Австралія вперше візьме участь у "Євробаченні"

  • 11.02.2015, 18:22
  • 706

Австралія вперше візьме участь у музичному конкурсі "Євробачення", який пройде у Відні з 19 по 23 травня 2015 року. Європейський мовний союз, який виступає організатором події, вирішив запросити нового учасника з нагоди ювілею заходи — в цьому році воно буде проводитися в 60-й раз, повідомляється на офіційному сайті "Євробачення", передає gazeta.ua.

Таким чином, кількість країн, представники яких поборються за перемогу в конкурсі, сягнула 40. Очікується, що австралійські артисти будуть брати участь у "Євробаченні" тільки один раз.

Жителям південного континенту дозволять голосувати за виступають як у півфіналах, так і в фіналі. Керуючий директор австралійського телеканалу SBS Майкл Ебейд зазначив, що місцеві глядачі з великим інтересом дивляться трансляції європейського конкурсу. "Ми раді, що отримали історичну можливість представити Австралію на найбільшій світовій музичній арені. SBS веде мовлення з "Євробачення" 30 років, і ми бачили, що любов австралійців до нього виросла за ці роки", — сказав він.

У 2015 році до участі в конкурсі повернуться Кіпр, Сербія і Чехія, які пропустили захід у 2014-м. 12 країн відмовилися відправляти своїх виконавців у Вену. Серед них і Україна — таке рішення прийнято через війну та важку економічну ситуацію в країні.

"Євробачення" — міжнародний конкурс естрадної пісні серед європейських виконавців. У 2014 році переможцем стала Кончіта Вурст — сценічний образ австрійського співака Томаса Нойвирта, придуманий ним як демонстрація відмови від традиційних гендерних ролей і вираження толерантності. За правилами конкурсу, в наступному році він проводиться в країні, яку представляв переможець.

Схожі новини