Передплата 2024 «Добра кухня»

Мінкульт розробив власну зброю для АТО

  • 02.02.2015, 23:58
  • 860

Постійно діюча Координаційна рада з надання практичної допомоги учасникам культурно-мистецьких акцій у зоні АТО створена при Міністерстві культури. На їх проведення цьогоріч і будуть переважно скеровані кошти, виділені міністерству з держбюджету.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр культури В'ячеслав Кириленко під час наради за участю митців, арт-менеджерів, громадських активістів та працівників державних мистецьких закладів.

"Цей рік у нас воєнний. Це означає, що особливих обгрунтованих підстав давати кошти просто так на якісь культурно-мистецькі заходи немає ні сенсу, ні потреби... Всі кошти, передбачені Міністерству культури у держбюджеті для фінансування культурно-мистецьких заходів, пропоную цього року скерувати винятково на концерти, зустрічі, події для бійців АТО, які відстоюють незалежність України, і створити для цього координаційно-мистецьку раду при міністерстві з робочою назвою "Зброя культури". Бо культура зараз повинна бути дійсно продовженням гарячої зброї, якою боронять незалежність наші бійці", — сказав Кириленко.

За його словами, заходи проходитимуть як безпосередньо в зоні АТО, так і в місцях тимчасової дислокації військових частин, госпіталях, на визволених територіях Донецької та Луганської областей, у Маріуполі, де населення потребує моральної підтримки, у містах Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Харківської, Одеської областей.

Новостворена рада взаємодіятиме з Міноборони, адміністрацією Держприкордонслужби, Нацгвардією та добровольчими батальйонами.

Співголовами ради стали: від Мінкультури — заступник міністра Ростислав Карандєєв, від громадськості — голова ГО "Мистецьке об'єднання "Остання Барикада" Олесь Доній.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини