Передплата 2024 «Добра кухня»

Українська міжнародна велогонка замість Ялти пройде в Буковелі

  • 30.01.2015, 09:50
  • 1 036

Традиційна українська міжнародна велогонка з даунхілу (швидкісного спуску) замість Ялти відбудеться на території карпатського курорту Буковель.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі віце-президент Федерації велоспорту України, голова оргкомітету велогонки Олександр Башенко.

"Рівно три місяці тому ми надіслали офіційного листа на адресу Міжнародного союзу велосипедистів (UCI), в якому йшлося про грубе порушення міжнародного законодавства російською федерацією велоспорту, яка анексувала нашу українську велогонку, подавши її на реєстрацію до міжнародного календаря UCI як "Ялта-Росія". Міжнародний союз велосипедистів розглянув нашу скаргу і призначив проведення гонки Horizon Cup DHI 2015 в Україні. Керівництво "Буковелю" у свою чергу погодилося провести перші змагання саме на День незалежності України — 22-24 серпня", — розповів Башенко.

За словами організатора Bukovel Bike Park Володимира Мельника, місце проведення велогонки дуже зручне для багатьох європейських учасників з точки зору георгафічного розташування. До того ж, у персоналу велогонки вже є досвід організації подібних змагань міжнародного рівня.

"У Буковелі ми маємо єдиний в України велопарк з необхідною інфраструктурою: підйомниками з кріпленнями для велосипедів, якісними трасами, готелями, ресторанами, місцями для активного відпочинку. Із започаткуванням в Карпатах міжнародної велогонки з'являться нові траси європейського рівня, тренувальні бази для вітчизняних та зарубіжних спортсменів. Це, без сумніву, дасть відчутний поштовх розвиткові дисциплін велоспорту, зокрема, такого екстремального як швидкісний спуск, підніматиме рівень майстерності українських маутинбайкерів та залучатиме нових прихильників спорту", — підкреслив Мельник.

Невдовзі з'явиться офіційний сайт Bukovel Bike Park, який надаватиме всебічну інформацію про нову українську міжнародну велогонку.

Схожі новини