Передплата 2024 «Добра кухня»

В'ятрович: "Спробою монополізувати перемогу над нацизмом, Росія хоче прикрити свої злочини в Україні"

  • 27.01.2015, 20:23
  • 416

Директор Інституту національної пам'яті України Володимир В'ятрович вважає, що Росія хоче прикрити свої злочини в Україні спробою монополізувати перемогу над нацизмом

Про це він сказав на урочистостях з приводу 70-річчя звільнення Аушвіцу, передає Еспресо.TV.

"Загалом Росія вже кілька разів поспіль намагається монополізувати перемогу над нацизмом. Росія твердить про те, що ця перемога здобута лише завдяки силі російського народу, відкидаючи участь українців, представників інших націй у війні, замовчуючи активну участь в боротьбі з нацизмом західних союзників. Насправді, перемога над нацизмом стала можливою лише завдяки об'єднаним зусиллям сил Червоної армії, в якій були представлені представники різних національностей і значну частину яких складали українці. І сили західних альянсів. А якщо говорити з української точки зору, треба нагадати про тих українців, які боролися проти нацистів і в лавах націоналістичного підпілля, лавах УПА", — сказав він.

На думку В'ятровича, ця спроба монополізації перемоги Росією є невипадковою.

"Між іншим їхнім завданням є прикрити ті масові військові злочини, які чиняться силами Росії на українській землі. Тезою про звільнення Європи від нацизму росіянами, вони хочуть собі здобути індульгенцію щодо того, що вони не можуть чинити злочини, які роблять зараз і таким чином прикрити їх", — наголосив директор Інституту пам'яті.

Схожі новини