Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія звинувачує 65 українців у військових злочинах на Донбасі

  • 21.01.2015, 20:47
  • 638

Слідчий комітет РФ відкрив 65 кримінальних справ про військові злочини на Донбасі.

Про це РІА Новости повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

"Нам відомі ці прізвища. Можу уточнити, що у відношенні деяких з цього списку порушені кримінальні справи. Комусь вже пред'явлені звинувачення", — сказав Маркін.

"Вже очевидно, що нинішня українська влада не вічна, тому що влада, яка віддає накази про знищення мирного населення, по суті злочинна, так само як і дії виконавців таких наказів. І не викликає жодних сумнівів, що усім їм, в тому числі багатьом з представників цього списку, рано чи пізно доведеться відповісти за свої дії", — додав він.

"Хтось, як наприклад Савченко і Литвинов, вже точно постане перед російським правосуддям, когось чекають міжнародні суди, а комусь, може, пощастить опинитися на лаві підсудних в Україні або те, що від неї залишиться", — сказав Маркін.

Представник Слідчого комітету РФ уточнив, що на даний момент звинувачення пред'явлені Надії Савченко, Сергію Литвинову, Ігорю Коломойському, Арсену Авакову, Валерію Гелетею, Віктору Муженку, Сергію Мірошникову, Артему Широбокову, Андрію Білецькому, Андрію Левусу, Ігорю Мосійчуку, Олександру Разумову.

Схожі новини