Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Басараб: "За терактами у Франції стоїть Путін"

  • 17.01.2015, 12:11
  • 986

Терористичні акти у Франції — не релігійна ворожнеча. За вигідною маркою ісламського екстремізму хтось реалізує свої геополітичні інтереси. Скоріше за все, це робота російського президента Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Михайло Басараб.

"Путін невипадково обрав саме Францію. Там криза влади чинного президента. Путін вважає Олланда слабаком. Французи не дочекаються, коли його каденція закінчиться. 2017 року мають відбутися вибори глави держави. Найближчими конкурентами Олланда є Марін Ле Пен — лідерка "Народного фронту" й колишній президент Ніколя Саркозі. Її звинувачують у тісних стосунках із Путіним. Кажуть, вона часто літає до Москви, а через чеські фінансові установи російський Газпром фінансує її партію. А Саркозі — це давній друг Путіна. Розхитуючи ситуацію у Франції, той грає на підняття рівня популярності правих політиків, особливо Марін Ле Пен, — зазначив Басараб.

За його словами, топлячи Олланда, Путін виходить на безпрограшний сценарій французької президентської кампанії — Ле Пен або Саркозі.

"У Британії є такий собі Найджел Фарадж, який очолює Партію незалежності. Це маргінальна політсила, популярність якої зростає. Він заявляє, що Європа повинна пожертвувати Україною, аби зберегти стосунки з Путіним. Глава Кремля всюди ставить на політиків, які закликають до демонтажу Євросоюзу", — наголосив він.

Схожі новини