Передплата 2024 «Добрий господар»

Полтавський скульптор зліпив найбільшого в Україні Путіна

  • 15.01.2015, 16:05
  • 655

В місті Комсомольськ на Полтавщині місцевий художник 60-річний Олег Рябо зробив найбільшу в Україні скульптуру президенту Російського Федерації Володимиру Путіну. Вона заввишки один метр. За це майстер потрапив в книгу рекордів України. Про це пише gazeta.ua.

скільптура
скільптура

"Ще весною в Кременчуці активісти зробили опудало Путіну, щоб його привселюдно спалити. Заввишки було 6 метрів. Не вистачало тільки голови. Попросили мене цим зайнятися. Зробив Путіна з пластику, трохи схожий на чорта. Зі спаленням опудала тоді щось не вийшло. А мого Путіна відправили на громадське телебачення в столицю. Недавно його забрав і показав на власній виставці. І не думав, що за таке потраплю в книгу рекордів".

Також майстра внесли в книгу рекордів за те, що зліпив найбільшу кількість карикатур на політиків — 25. Свої роботи виготовляє переважно з пластику. Він відомий своїми еротичними скульптурами на політиків. У 2009 році зобразив голими Юлію Тимошенко, Раїсу Богатирьову та Ганну Герман. Каже, від усіх героїв чув схвальні відгуки.

"Найбільш скандальною була карикатура на даішника — весь в грошах та медалях. Приходили з інспекції, дзвонили в область. Прийшлося відрізати ті медалі. Зараз фігура стоїть на дитячому майданчику в Комсомольську, — продовжив скульптор. — Був зробив Януковича на унітазі. То неочікувано прийшли з податкової і оштрафували на 2 тисячі гривень. Самі політики не дзвонять, не погрожують. Та я нікого і не боюсь. В останній роботі "Похмура гра" покритикував як наших, так закордонних політиків. Всі щось хочуть від нашої України".

Схожі новини