Передплата 2024 ВЗ

Посольство України в Чехії відповіло на заяву президента Земана про Бандеру

  • 06.01.2015, 11:52
  • 1 026

Посольство України у Чехії відреагували на заяви президента республіки Мілоша Земана щодо ситуації в Україні і ролі Степана Бандери в українській історії.

Про це повідомляє прес-служба українського посольства у Празі.

«У зв?язку з останніми висловлюваннями Президента Чеської Республіки Мілоша Земана щодо ситуації в Україні та постаті Степана Бандери Посольство України в Чеській Республіці заявляє, що у своїх відносинах з офіційною Прагою воно керується офіційною позицією уряду ЧР, яка полягає в повній підтримці територіальної цілісності і незалежності України, а також не ставить під сумнів участь Росії у конфлікті на сході України», — зазначили у прес-службі.

Крім того, українська дипустанова наголосила, що, незважаючи на можливі розбіжності в поглядах на Степана Бандеру, для більшості українців він є символом боротьби за свободу і незалежність України.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан, який відомий своїми заявами на підтримку Росії та її президента Володимира Путіна, порівняв факельну ходу на честь Степана Бандери з маршами нацистів у гітлерівській Німеччині.

Схожі новини