Передплата 2024 «Добра кухня»

Олександру Шовковському виповнилося 40 років

  • 02.01.2015, 18:46
  • 1 288

Олександр Шовковський розповів про своє ставлення до рекордів і життєвих пріоритетів. Сьогодні легендарному капітану і ветерану "Динамо" виповнюється 40 років. Про це повідомляє gazeta.ua.

"Я ніколи не вів статистики і навіть зараз не скажу, скільки зіграв, наприклад, за збірну України. Чи то 92 матчі, чи то 94? Пам'ятаю, що близько сотні. Ніколи такі речі не вважав важливими. Можна вийти на п'ять хвилин і записати матч собі в актив, а можна відіграти його повністю. Для мене важливо бути завжди в дії, в епіцентрі гри. А відбувати номер виїжджати на чужих плечах — не в моїх принципах. Також ніколи не рахував кількість пропущених м'ячів або проведених матчів "на нуль". Настроював себе виходити на гру і перемагати. Все інше мене зовсім не цікавило", — говорить голкіпер.

Шовковський не робить акцент на матеріальних цінностях.

"Намагаюся вести себе якомога скромніше, адже насправді важливі не матеріальні речі. Головне для мене — жити в гармонії з собою і навколишнім світом. Іноді твої погляди знаходяться в дисонансі з тим, що відбувається насправді. Вміти при цьому залишатися людиною і відчувати себе особистістю в будь-якому оточенні — найбільше мистецтво і вміння. Необхідно залишатися при цьому самим собою. Не секрет, всі ми носимо маски важливих і успішних людей. Набагато складніше бути самим собою як зі шкільним приятелем, так і з мільярдером", — розповів Олександр.

"До матеріального в житті я взагалі ставлюся досить специфічно, особливо останнім часом. Хизуватися своїми матеріальними можливостями перед іншими людьми не зовсім правильно і коректно. Футболісти, які заробляють великі гроші, на жаль, складають дуже маленьку частину населення земної кулі", — додав він.

Схожі новини